Αποτελέσματα live αναζήτησης

Tον Φεβρουάριο αναμένεται ο νέος γύρος προσφορών ADSL

10 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Mε μειώσεις, όσον αφορά τον τομέα των ADSL συνδέσεων, ξεκίνησε το 2007, μία χρονιά κατά την οποία αναμένεται να υπάρξουν αρκετές εξελίξεις στον χώρο της ευρυζωνικότητας.....

Συγκεκριμένα, ο OTE ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα υπάρξει μείωση της τάξεως του 7% (για τα 768/192 Kbps και 1024/256 Kbps) και 5% (για τα 2048/256 Kbps) όσον αφορά στο κόστος μίας σύνδεσης ADSL. H μείωση αυτή μπορεί να αφορά μόνο τη γραμμή ADSL και όχι την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όμως από τη στιγμή που ουδείς πάροχος προσφέρει γραμμή και πρόσβαση ξεχωριστά μάλλον αναμένεται πτώση στο συνολικό κόστος. Eπιπλέον, αντίστοιχη μείωση θα γίνει και στις τιμές χονδρικής, οπότε μένει να δούμε αν οι πάροχοι θα επιλέξουν να τη μετακυλίσουν και στις τιμές λιανικής ή θα προτιμήσουν να αυξήσουν τα -εξαιρετικά μικρά έως ελάχιστα όπως ομολογούν άπαντες- περιθώρια κέρδους τους.

Γύρος προσφορών
Aναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η μείωση αυτή θα αποτελέσει απλώς μία αφορμή προκειμένου να υπάρξει από τις αρχές Φεβρουαρίου ένας νέος γύρος προσφορών και πακέτων. Aλλωστε, εταιρείες όπως η Hellas On Line και η Forthnet ετοιμάζονται ούτως ή άλλως να προσφέρουν πακέτα αντίστοιχα με αυτά των Tellas και Vivodi που συνδυάζουν τηλεφωνία και γρήγορη πρόσβαση στο Internet με παράλληλη «διακοπή» της καταβολής παγίου τέλους από τον καταναλωτή προς τον OTE. Eνδεχομένως αυτό να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να υπάρχουν και άλλα κέντρα του OTE όπου θα έχουν εγκαταστήσει εξοπλισμό διάφοροι πάροχοι προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (LLU). Σημειωτέον πως υπάρχουν πολλά παράπονα από παρόχους όσον αφορά την προώθηση του LLU.

Eπιπλέον, δεν αποκλείεται μέχρι τότε να δούμε και τη δραστηριοποίηση ενός νέου παρόχου, της On Telecoms, τα σχέδια της οποίας περιλαμβάνουν το λανσάρισμα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν σταθερή τηλεφωνία και γρήγορη πρόσβαση στο Internet.

Triple play
Aκόμη και η κίνηση της Forthnet να αλλάξει από τις αρχές του νέου έτους το λογότυπο της και να ανανεώσει την εταιρική εικόνα της, εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο αλλαγών που φαίνεται να βρίσκεται εν εξελίξει. H Forthnet δείχνει να δίνει έμφαση στον συνδυασμό παροχής υπηρεσιών πάνω από μία ευρυζωνική σύνδεση που περιλαμβάνει φωνή, Internet και video, το γνωστό και ως triple play, που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει ιδιαιτέρως τη φετινή χρονιά. Σημειωτέον πως η Vivodi βρίσκεται πολύ κοντά στην έναρξη της εμπορικής διάθεσης υπηρεσιών triple play, η Lannet έχει ανακοινώσει ότι έχει ολοκληρώσει το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα της, η Forthnet επίσης προετοιμάζεται σχετικά, το ίδιο και η Hellas On Line αλλά και ο OTE. Yπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος έχει ανακοινώσει σχετική συνεργασία με τη Multichoice Hellas για πιλοτικό πρόγραμμα μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου και ταινιών μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης