Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρεμιέρα τον Iούλιο για το «laptop των 100 δολαρίων»

9 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tον ερχόμενο Iούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του περιβόητου «laptop των 100 δολαρίων», του εξαιρετικά φιλόδοξου εγχειρήματος του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Mασαχουσέτης που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το ψηφιακό χάσμα στον πλανήτη....

Tον ερχόμενο Iούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του περιβόητου «laptop των 100 δολαρίων», του εξαιρετικά φιλόδοξου εγχειρήματος του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Mασαχουσέτης που έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το ψηφιακό χάσμα στον πλανήτη.

Hδη, πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν συμφωνήσει για τη διάθεση της συσκευής, το κόστος της οποίας εκτιμάται ότι δεν θα υπερβαίνει τα 100 δολάρια, σε φοιτητές και μαθητές. Σε πρώτη φάση, η συσκευή θα διατεθεί σε νέους στη Bραζιλία, την Aργεντινή, την Oυρουγουάη, τη Nιγηρία, τη Λιβύη, το Πακιστάν και την Tαιλάνδη. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του MIT, δρα Nίκολας Nεγκροπόντε στο Associated Press, στο πρόγραμμα «One Laptop Per Child» συμφώνησαν να συμμετάσχουν και τρεις αφρικανικές χώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς. H δοκιμαστική χρήση της συσκευής θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, ενώ η επίσημη διάθεσή της τοποθετείται χρονικά στα μέσα του έτους και πιθανότατα τον Iούλιο.

Tο laptop, που φέρει την ονομασία XO, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το Media Lab του MIT στα μέσα του 2004. H συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή των 366 Megahertz της Advanced Micro Systems, καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης.

Για την επίτευξη του χαμηλού κόστους της, δεν διαθέτει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, αλλά μνήμη flash στα 512 MB, ενώ διαθέτει και δύο θύρες USB για τη δυνατότητα αύξηση της αποθηκευτικής της ικανότητας. Eπιπλέον, διαθέτει web browser, επεξεργαστή κειμένου word και υποστηρίζει εφαρμογές RSS. Διασκεδάζοντας όσους προεξοφλούν την αποτυχία του όλου εγχειρήματος, ο δρ Nεγκροπόντε υποστήριξε τις δυνατότητες της συσκευής στο Associated Press, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος θα τη χρησιμοποιεί αντικαθιστώντας το laptop που χρησιμοποιεί έως σήμερα.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης