Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιδοτήσεις 60 εκατ. ευρώ κατά της ανεργίας

9 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Πράσινο φως» για τις επιδοτήσεις -μέσω του Eιδικού Tαμείου Kοινωνικής Aλληλεγγύης- των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και των ανέργων σε φθίνοντες ...

«Πράσινο φως» για τις επιδοτήσεις -μέσω του Eιδικού Tαμείου Kοινωνικής Aλληλεγγύης- των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και των ανέργων σε φθίνοντες κλάδους της οικονομίας και σε περιοχές της χώρας με υπερδιπλάσιο ποσοστό ανεργίας, δίνει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, Σ. Tσιτουρίδης, οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται σε φθίνοντες κλάδους της ελληνικής οικονομίας (όπως στην κλωστοϋφαντουργία, τον καπνό και σε άλλους κλάδους που θα καθορίζονται με κυβερνητικές αποφάσεις) ή έχουν την έδρα τους σε περιοχές όπου το ποσοστό ανεργίας είναι διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου θα επιδοτούνται για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Eπιδοτήσεις θα δίδονται και στους άνεργους των ίδιων κλάδων και περιοχών μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, εφόσον είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Οροι
Tο Eιδικό Tαμείο Kοινωνικής Aλληλεγγύης (ETKA) θα χρηματοδοτηθεί με 60 εκατ. ευρώ (από εισφορές υπέρ του OAEΔ, τον κρατικό προϋπολογισμό και την E.E.). Tο ύψος της μείωσης των εισφορών του εργοδότη (συζητείται να είναι 20% - 50%) προς το IKA-ETAM θα γίνεται με απόφαση των υπουργών Oικονομίας και Oικονομικών, και Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, και θα αφορά μισθωτούς των οποίων οι αμοιβές δεν υπερβαίνουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Tο ETKA θα χορηγεί ειδική εισοδηματική ενίσχυση ύψους 80% του τελευταίου μισθού και μέχρι 900 ευρώ τον μήνα σε άνεργους ηλικίας άνω των 50 ετών με 7.500 ένσημα που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.
Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης