Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διευκρινίσεις ΠΟΜΙΔΑ για την μείωση του τέλους χαρτοσήμου

8 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Διευκρινίσεις αναφορικά με την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου στα μισθώματα έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι βάσει του σχετικού νόμου του υπ.Οικονομικών «το τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλεται στα μισθώματα από εκμίσθωση κατοικιών .....

Διευκρινίσεις αναφορικά με την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου στα μισθώματα έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι βάσει του σχετικού νόμου του υπ.Οικονομικών «το τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλεται στα μισθώματα από εκμίσθωση κατοικιών γενικά που αποκτώνται από 1.1.2007 έως 31.12.2007 περιορίζεται στο 1,50% και από 1.1.2008 και μετά καταργείται».

Σχετικά με τη διάταξη αυτή, από την ΠΟΜΙΔΑ διευκρινίζονται τα εξής:


Η σταδιακή κατάργηση αφορά αποκλειστικά το τέλος χαρτοσήμου των μισθώσεων κάθε είδους κατοικιών, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται περί κύριας κατοικίας, δευτερεύουσας, εξοχικής, φοιτητικής κλπ. ή ακόμη και επαγγελματικής μίσθωσης, αν το μίσθιο κατά το μισθωτήριο είναι κατοικία.

Επισημαίνεται ότι η κατάργηση δεν αφορά τις λοιπές μισθώσεις, ενδεικτικά των καταστημάτων, γραφείων, αποθηκών, ακαλύπτων χώρων κλπ.

Σημειώνεται πως το τέλος χαρτοσήμου (3%) επιβαρύνεται με εισφορά 20% υπέρ του Ο.Γ.Α. Συνεπώς ολόκληρη η επιβάρυνση είναι 3,6% και το μισό τέλος είναι 1,8% και εισπράττεται μέσω της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του εκμισθωτή.
Πηγή Express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης