Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Αλαλούμ» για τις επερχόμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες

4 Ιανουάριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Tο «αλαλούμ» για τις επερχόμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες συνεχίζεται και δεν πρόκειται, όπως δείχνουν τα πράγματα, να ξεκαθαρίσει πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους από την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη ...

Tο «αλαλούμ» για τις επερχόμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες συνεχίζεται και δεν πρόκειται, όπως δείχνουν τα πράγματα, να ξεκαθαρίσει πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους από την κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή παρουσίαση των οικονομικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το 2007, ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ισχύουν όσα έχει πει μέχρι σήμερα. Πλην όμως πρόσθεσε ότι «αν έχουμε να κάνουμε περισσότερες ανακοινώσεις γι αυτό το θέμα θα τις κάνουμε στον... κατάλληλο χρόνο» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τον χρόνο εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο κ. Αλογοσκούφης είχε αναφέρει ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ανακοινωθούν εντός του Ιανουαρίου και θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές Φεβρουαρίου. Πληροφορίες του «Κ» ωστόσο αναφέρουν ότι μπορεί οι πίνακες με τις νέες τιμές να είναι σχεδόν έτοιμοι πλην όμως οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα έχουν «παγώσει» τις διαδικασίες περιμένοντας τις σχετικές εντολές από τον κ. Αλογοκούφη.

Διαρροές στα έσοδα
Από την άλλη πλευρά, οι «τρομοκρατικές» διαρροές είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την τάση για άρον άρον μεταβιβάσεις ακινήτων, πριν τις νέες αντικειμενικές. Κάτι που επιθυμεί τα μέγιστα το υπουργείο Οικονομικών δεδομένου ότι η αύξηση των εσόδων από τις μεταβιβάσεις θα ζεστάνει και τα δημόσια ταμεία. Ειδικά πάντως για την πορεία των εσόδων ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας ανέφερε, ότι παρά τις απώλειες που προκλήθηκαν στις τελωνειακές εισπράξεις από την απεργία στα λιμάνια, τα έσοδα για το 2006 θα «κλείσουν» πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού.
Φοροδιαφυγή
Στο σημείο αυτό ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν ανησυχεί από το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων παράνομης εισαγωγής ειδών από τρίτες χώρες λόγω της ύπαρξης χερσαίων κοινοτικών συνόρων με τη Βουλγαρία που γίνεται μέλος της ΕΕ από 1.1.2007. Εχουν προβλεφθεί, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζας όλες οι ελεγκτικές διαδικασίες στο εσωτερικό της χώρας (προκειμένου προϊόντα από τρίτες χώρες να μην χαρακτηρίζονται κοινοτικά) και έχουν αποσταλεί όλες οι σχετικές εγκύκλιοι στις τελωνειακές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, συνέχισε ο υφυπουργός, και πρόσθεσε ότι αφού υπάρξει κάποιο πειραματικό στάδιο λειτουργίας των συνοριακών τελωνείων, θα υπάρξουν και οι αναγκαίες μετακινήσεις προσωπικού στις τελωνειακές υπηρεσίες που είναι στα σύνορα με τη Βουλγαρία.
Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης