Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ερχονται βαριές κυρώσεις στις ασφαλιστικές

28 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΕΤΟΙΜΟΣ να λάβει γενναίες αποφάσεις για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς φέρεται να είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα με τα τελευταία στοιχεία του ελέγχου για τον κλάδο.

ΕΤΟΙΜΟΣ να λάβει γενναίες αποφάσεις για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς φέρεται να είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα με τα τελευταία στοιχεία του ελέγχου για τον κλάδο.

Οπως έχει ήδη γράψει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», αυτή φορά ο κ. Παπαθανασίου θα αναζητήσει ευθύνες και σε συγκεκριμένα πρόσωπα της αγοράς, δεδομένου ότι οι διαπιστούμενες παραβάσεις κρίθηκαν ιδιαιτέρως σοβαρές, αφού ξέφυγαν από το πλαίσιο των τυπικών υποχρεώσεων που έχουν οι εταιρείες για την κάλυψη των τεχνικών αποθεμάτων και των περιθωρίων φερεγγυότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εντοπίσθηκε γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου να έχει καταθέσει σε δημόσια αρχή πλαστά έγγραφα προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει την αδιάκοπη λειτουργίας της εταιρείας του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται είτε για πλαστό πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, είτε για παραποιημένο ποινικό μητρώο.

Όμως παρατυπίες φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν και σε βάρος τεσσάρων ασφαλιστικών εταιρειών, στελέχη των οποίων -σε συνεργασία με δημόσιους λειτουργούς- προχώρησαν σε υπερεκτιμήσεις ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης. Ο πλασματικός αυτός υπολογισμός των αξιών έγινε προκειμένου οι εν λόγω εταιρείες να μπορέσουν να καλύψουν έστω και παράνομα τα αποθέματά τους, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Φημολογείται μάλιστα ότι για το θέμα αυτό παρενέβη και ο Εισαγγελέας, γεγονός το οποίο υποχρέωσε τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Παπαθανασίου να καθυστερήσει την ολοκλήρωση των ελέγχων, άρα και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο συσκέψεων που έγιναν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου (πριν από τα Χριστούγεννα), τα υπηρεσιακά στελέχη απασχόλησαν 10 κρίσιμα ζητήματα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν προτάσεις για:

- Ανακλήσεις αδειών.

- Επιβολή προστίμων.

- Ένταξη και νέων εταιρειών σε προγράμματα εξυγίανσης.

- Παραπομπές υπευθύνων εταιρειών στον Εισαγγελέα.

Μένει να φανεί λοιπόν πόσο σοβαρά είναι τα ευρήματα στα οποία οδηγήθηκε φέτος το υπουργείο Ανάπτυξης στην προσπάθειά του να βελτιώσει την οικονομική ευρωστία της ασφαλιστικής αγοράς.

Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης