Αποτελέσματα live αναζήτησης

Περισσότερες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν σε σχέση με όσες έκλεισαν φέτος

22 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ σε σχέση με αυτές που έβαλαν λουκέτο, είναι στη Θεσσαλονίκη οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που λειτούργησαν για πρώτη φορά φέτος, καθώς οι εγγραφές έφθασαν τις 1.495, ενώ οι διαγραφές τις 1.007, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα,....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ σε σχέση με αυτές που έβαλαν λουκέτο, είναι στη Θεσσαλονίκη οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που λειτούργησαν για πρώτη φορά φέτος, καθώς οι εγγραφές έφθασαν τις 1.495, ενώ οι διαγραφές τις 1.007, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Σωτήρης Μαγόπουλος. Υπενθύμισε ότι πέρσι οι επιχειρήσεις που λειτούργησαν για πρώτη φορά, έφθασαν τις 1.341, ενώ αυτές που διαγράφηκαν, άγγιξαν τις 1.230.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007, ο κ. Μαγόπουλος ανέφερε ότι είναι πολύ σφιχτός και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο των προβλημάτων που υπάρχουν, στη δυσχερέστερη θέση πάντα βρίσκονται οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ηρθε πλέον η ώρα το τοπία να αλλάξει».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρέπει να διευθετηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Θεσσαλονίκης και οι οποίες καλούνται να πληρώσουν δύο φορές δημοτικά τέλη (μία στο Δήμο και μια στη ΒΙΠΕ.Θ). Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την απόφαση ορισμένων Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης να μην προχωρήσουν στην αύξηση των δημοτικών τελών. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες και τις δράσεις που δρομολόγησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη νέα χρονιά, ανέφερε ότι εντός των πρώτων μηνών του 2007 αναμένεται να κατασκευαστεί το λεγόμενο «Στρατηγείο» των βιοτεχνών, στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Σίνδου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Τα απαιτούμενα κεφάλαια αναμένεται να αποδεσμευτούν εντός του πρώτου 15ήμερου του Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο κ.Μαγόπουλος, μέχρι την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της και η εταιρία συμβούλων που συστήνει το ΒΕΘ, με στόχο τη διευκόλυνση των μελών του σε σειρά θεμάτων, όπως κοινοτικών κονδυλίων, αδειοδοτήσεων και ενισχύσεων.

Τέλος, ο κ. Μαγόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του συνόλου του Νομού Θεσσαλονίκης στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ ανέφερε ότι το 2005 ο αριθμός των ενταγμένων σε προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων μελών του ΒΕΘ, ανήλθε σε 1.517, από 1.288 το 2004 (αύξηση 16%).

Πηγή Καθημερινή



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης