Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός

22 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Με ψήφους 166 υπέρ έναντι 134 κατά, ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα το σχέδιο νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007. Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στ. Παπαθεμελής (Α’ Θεσσαλονίκης), και Π. Μαντούβαλος (Α’ Πειραιώς), ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού...

Με ψήφους 166 υπέρ έναντι 134 κατά, ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα το σχέδιο νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007. Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στ. Παπαθεμελής (Α’ Θεσσαλονίκης), και Π. Μαντούβαλος (Α’ Πειραιώς), ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γ. Παπαντωνίου, Στ. Μάνος, και Α. Ανδριανόπουλος.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν μόνο τα κονδύλια της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ οι κ.κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος, καταψήφισαν και αυτά.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, ενώ για τις εκλογές είπε ότι αποτελούν σοβαρή υπόθεση. "Κατάλαβα ότι, έστω και με μισόλογα, ζητάτε εκλογές", είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου. "Θα έμπαινα στον πειρασμό να απαντήσω με μια ρήση που λέει: προσέχετε όταν προβάλλετε αιτήματα, διότι ενίοτε γίνονται αποδεκτά", είπε ο κ. Καραμανλής.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την απογοήτευσή του, καθώς "αντί προτάσεων, άκουσε ύβρεις, κραυγές και φωνές οξύτητας και διχασμού.  Το συμφέρον των πολιτών και η ποιότητα του δημόσιου βίου δεν προάγονται, ούτε με αφορισμούς, ούτε με ακρότητες, ούτε με ύβρεις, ούτε βέβαια με τείχη διχασμού που επιχειρείτε να ορθώσετε, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής, που χαρακτήρισε το 2007 "χρονιά συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και χρονιά προετοιμασίας για τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που πρόκειται να ακολουθήσουν τις εκλογές του 2008", ζήτησε τη θετική ψήφο της Βουλής για να "συνεχίσουμε την εξυγίανση της οικονομίας και να απαλλάξουμε τη χώρα από τα προβλήματα και τις παθογένειες, που την κράταγαν καθηλωμένη στο χτες, φοβισμένη μπροστά στο καινούριο. Ζητώ ψήφο συνέχισης της μεταρρύθμισης σε όλους τους τομείς, στην Οικονομία, στις δομές του Κράτους και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, στην Ανώτατη Δημόσια Εκπαίδευση, στην Υγεία και το Περιβάλλον. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης στο δρόμο του μέλλοντος και της ευθύνης".

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο προϋπολογισμός του 2007 απεικονίζει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο πετυχαίνουμε τους δύσκολους στόχους για την μείωση του ελλείμματος, την αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και την οικονομία των ευκαιριών.

"Με τον προϋπολογισμό του 2007 ολοκληρώνεται η πρώτη και δρομολογείται η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης στο φορολογικό σύστημα της χώρας" είπε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι το αφορολόγητο όριο για τα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται από τα 11.000 στα 12.000 ευρώ, καθώς και ότι πάνω από 3 εκατ. πολίτες δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος, ενώ όλοι οι φορολογούμενοι θα καταβάλλουν ολοένα και λιγότερους φόρους.


Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης