Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ξεκινά τον Ιανουάριο ο έλεγχος 34 εισηγμένων από το ΥΠΟΙΚ

21 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ξεκινά ο έλεγχος των λογιστικών καταστάσεων 34 εισηγμένων εταιρειών από ειδικά κλιμάκια της Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι ελεγκτές του υπουργείου ...

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ξεκινά ο έλεγχος των λογιστικών καταστάσεων 34 εισηγμένων εταιρειών από ειδικά κλιμάκια της Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομίας θα προχωρήσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η σωστή τήρηση των διεθνών Λογιστικών προτύπων. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες οι εταιρείες απειλούνται με ποινή φυλάκισης και με χρηματικά πρόστιμα που θα ξεκινούν από 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν τα έγραφα που έχουν υπογράψει οι ορκωτοί ελεγκτές προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί όσα προτάσσει η νομοθεσία για την εφαρμογή των Δ.Λ.Π. Οι ποινές θα επιβληθούν, όπως ορίζει ο Ν. 3148, σε οποίες "εκ προθέσεως παρέλειψε την σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων που υποχρεούνται από τον νόμο, σύμφωνα με τις διατάξεις των Δ.Λ.Π., μέσα στην υπό του καταστατικού προθεσμία και σε όποιον εν γνώσει του συνέταξε ή ενέκρινε ισολογισμό ενάντια στις διατάξεις των Δ.Λ.Π.".

Οι έλεγχοι που θα διενεργηθούν θα αφορούν την περσινή χρήση. Στην περίπτωση, όμως, που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κρίνει ότι συντρέχει λόγος, ο έλεγχος μπορεί να επεκταθεί για περισσότερες χρήσεις του παρελθόντος. Αν προκύψουν από τον έλεγχο πλημμελήματα, θα ακολουθήσουν απλές συστάσεις, αν προκύψουν κακουργήματα, οι υποθέσεις θα ακολουθήσουν την πειθαρχική διαδικασία.

Οι 34 εισηγμένες που θα ελεγχθούν είναι οι εξής: Τράπεζα της Ελλάδος, Εmporiki Bank, Εθνική Ασφαλιστική, Αιολική ΑΕΕΧ, Καζίνο Πόρτο Καρράς, Λανακάμ, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, S&B, Καλπίνης-Σίμος, Ρόκας, Elbisco, Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος, Αλυσίδα, Εμπορικός Δεσμός, Ιπποτούρ, Τασόγλου, Εκτέρ, Ιμπέριο, Ράδιο Κορασίδης, Μινωικές Γραμμές, Mevaco, ΕΥΔΑΠ, Βογιατζόγλου, Αγροτική τράπεζα, Προμότα Ελλάς, Compucon, Centric, Fashion Box, Κλουκίνας-Λάππας, Ελινοϊλ, Δέλτα Project, Global Eπενδυτικά Κεφάλαια και Μοτοδυναμική.

 Πηγή capital.gr
 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης