Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μεταβατική περίοδος στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων

20 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μεταβατική περίοδο δύο ετών στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων μεταξύ της Ελλάδας και των Βουλγαρίας και Ρουμανίας αποφάσισε να καθιερώσει η ελληνική κυβέρνηση...

Μεταβατική περίοδο δύο ετών στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων μεταξύ της Ελλάδας και των Βουλγαρίας και Ρουμανίας αποφάσισε να καθιερώσει η ελληνική κυβέρνηση.


Οπως ενημέρωσε χθες τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Γ. Σταύρο και τον πρόεδρο της Εταιρείας Επιχειρησιακών Σπουδών Βορείου Ελλάδος κ. Β. Τακά, ο υπουργός Απασχόλησης απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Απασχόλησης της ΕΕ, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι «η Ελλάδα καθιερώνει διετή, μεταβατική περίοδο στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων από τις δύο νέες χώρες, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίες από την 1η Ιανουαρίου θα είναι μέλη της ΕΕ».


Ο υπουργός μετά τη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Απασχόλησης, δήλωσε ότι πέρα από την απόφαση για τη μεταβατική περίοδο, συζητήθηκε και το θέμα του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των ρυθμίσεων στήριξης της απασχόλησης σε «ευαίσθητες» περιοχές, για το οποίο εκφράστηκαν οι θετικές απόψεις των συνομιλητών του.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Γ. Σταύρου χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντηση, αλλά και τη ρύθμιση για τη διετή μεταβατική περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι στη Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που προέρχονται από τις όμορες χώρες.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης