Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των τραπεζών

19 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε διετή κλαδική σύμβαση κατέληξαν σήμερα, μετά από μακρά περίοδο διαπραγμάτευσης, η ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποι των τραπεζών. Πέρα από τις αυξήσεις στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων -κατά 44 ευρώ μηνιαίως το 2006 και κατά 47 ευρώ μηνιαίως το 2007-....

Σε διετή κλαδική σύμβαση κατέληξαν σήμερα, μετά από μακρά περίοδο διαπραγμάτευσης, η ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποι των τραπεζών. Πέρα από τις αυξήσεις στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων -κατά 44 ευρώ μηνιαίως το 2006 και κατά 47 ευρώ μηνιαίως το 2007- προβλέπονται και αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας.

Τράπεζες με πάνω από 150 υποκαταστήματα, μπορούν να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο σε δέκα υποκαταστήματα, τράπεζες με 30 έως 150 υποκαταστήματα, μπορούν να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο σε πέντε υποκαταστήματα, ενώ τράπεζες με ως 30 υποκαταστήματα, μπορούν σε δύο από αυτά να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν για πάνω από ένα μήνα διακοπεί. Στην τελευταία συνάντηση που είχε γίνει στα μέσα Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών αποδεχόμενοι τη θέση για διετή συλλογική σύμβαση, είχαν υποβάλει μια πρόταση που είχε τα εξής βασικά σημεία:

- Αυξήσεις 45 ευρώ για το 2006 και 45 ευρώ για το 2007 σε όλα τα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου.

- Τον ορισμό 10 «ειδικών» καταστημάτων μέσα στη διετία για τις μεγάλες τράπεζες με αποκλιμάκωση αυτού του αριθμού προς τα κάτω που θα λειτουργούν σε συγκεκριμένα σημεία, τα απογεύματα και τα Σάββατα, με τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

α) Για όσους εργάζονται τα Σάββατα να ισχύει ωράριο 35 ωρών.

β) Το επιμίσθιο για τους εργαζόμενους αυτών των καταστημάτων, καθώς και όποιοι άλλοι όροι να καθορίζονται με επιχειρησιακές ΣΣΕ.

γ) Για τους εργαζόμενους που εργάζονται στις ειδικές υπηρεσίες - μονάδες να ισχύει ό,τι και για τους εργαζόμενους στα ειδικά καταστήματα, με πέρας εργασίας 8.00μμ. (εκτός, βέβαια, των Σαββάτων).
Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης