Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο ΕΠΑΝ

19 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αυξάνονται οι νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις και ο αριθμός εκείνων που εντάχθηκαν το 2005 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ΕΠΑΝ ήταν αυξημένος κατά 135%, ο δε προϋπολογισμός των επιχειρήσεων αυτών ήταν κατά 61% μεγαλύτερος...

«Αυξάνονται οι νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις και ο αριθμός εκείνων που εντάχθηκαν το 2005 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ΕΠΑΝ ήταν αυξημένος κατά 135%, ο δε προϋπολογισμός των επιχειρήσεων αυτών ήταν κατά 61% μεγαλύτερος». Αυτό τόνισε χθες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης στα Γιάννενα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι «ο προβληματισμός μας όλων των κοινωνικών ομάδων και των ηγετών της επιχειρηματικότητας πρέπει να είναι κοινός για να μικρύνουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τους άλλους Ευρωπαίους».
Το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου, με τον τίτλο «Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα» και το νέο ΠΕΠ Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, πρόκειται να προωθήσουν τη δυναμική και αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη των Περιφερειών, τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας.


Επιδείνωση παρουσίασε το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Μ. Βουμβουλάκης χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως ένα επιπλέον πλήγμα στη μειούμενη ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα. Η μείωση του αγροτικού εισοδήματος - ιδιαίτερα έντονη στο διάστημα της τελευταίας διετίας, η πτώση της παραγωγής, η συνεχής διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή συνθέτουν ένα εξαιρετικά δυσμενές σκηνικό για τον αγροτικό κόσμο είπε ο κ. Βουμβουλάκης.
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, την πορεία της Επιχειρηματικότητας κατά το 2005 σε περιφερειακό επίπεδο παρουσίασε ο κ. Θ. Στόικος, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΟΕΤΑ), ενώ ενημέρωση για τη βελτίωση της νομοθεσίας και για τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας έγινε από τον κ. Σπ. Ευσταθόπουλο, ειδικό γραμματέα Ανταγωνιστικότητας. Η παρουσίαση πορισμάτων μελέτης με τίτλο «Regional Marketing και Περιφερειακή Ανταγωνιστικότητα» έγινε από τον κ. Σ. Παπακωνσταντίνου, γενικό διευθυντή του ΣΕΒΕ.
Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης