Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράταση για τις δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων με «ανώμαλες δικαιοπραξίες»

16 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Έως τις 17 Οκτωβρίου 2007 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων στην εφορία, σε περιπτώσεις επικύρωσης ανωμάλων δικαιοπραξιών, με τον φόρο να καταβάλλεται σε 5 ετήσιες δόσεις....

Έως τις 17 Οκτωβρίου 2007 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων στην εφορία, σε περιπτώσεις επικύρωσης ανωμάλων δικαιοπραξιών, με τον φόρο να καταβάλλεται σε 5 ετήσιες δόσεις.
Την παράταση  -από την οποία επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό αρκετοί υπόχρεοι της περιφέρειας που προχώρησαν σε μεταβίβαση ακινήτου αιτία δωρεάς με ιδιωτικό συμφωνητικό - δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1143/06) στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(ΦΕΚ 1689 τ.Β΄/17-11-2006).

Με βάση αυτήν, η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., στις περιπτώσεις επικύρωσης ανωμάλων δικαιοπραξιών (σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν.δ. 3958/1959), παρατείνεται από τότε που έληξε και για ένα ακόμη έτος (δηλαδή μέχρι 17-10-2007).

Εφόσον η δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων υποβάλλεται εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ο οικείος φόρος καταβάλλεται σε 5 ισόποσες ετήσιες άτοκες δόσεις.

Πηγή express
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης