Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σχέδιο για την κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων 5 δισ.

16 Δεκέμβριου 2006
  • Σε δραστική περικοπή των φόρων και τελών υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους Eλληνες φορολογούμενους με 5 δισ. ευρώ ετησίως (περί το 2,5% του ΑΕΠ), προτίθεται να προχωρήσει μετά το 2008 το οικονομικό επιτελείο. Κύριος στόχος είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ...

Σε δραστική περικοπή των φόρων και τελών υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους Eλληνες φορολογούμενους με 5 δισ. ευρώ ετησίως (περί το 2,5% του ΑΕΠ), προτίθεται να προχωρήσει μετά το 2008 το οικονομικό επιτελείο.
Κύριος στόχος είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας και για τον λόγο αυτό θα επανεξετάσει και το καθεστώς των ειδικών λογαριασμών (σε αυτούς υπάγονται και περί τα 40 επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων), οι οποίοι υπερβαίνουν για το 2007 τα 6,9 δισ. ευρώ. Eτσι, οι επόμενοι προϋπολογισμοί θα είναι καλύτερα «ενημερωμένοι» για τη διακίνηση ποσών που εγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα, 350 φόροι και τέλη υπέρ τρίτων τίθενται υπό επανεξέταση από το υπουργείο Οικονομικών καθώς, όπως τονίζουν κύκλοι του, αυτό καθιστούν επιβεβλημένο οι εξής λόγοι:

  • Αποκατάσταση της διαφάνειας των εσόδων.
  • Τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
  • Ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης.
  • Σύγκλιση προς την κοινοτική νομοθεσία.
  • Εμπέδωση της ισονομίας.

Πηγή expressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης