Αποτελέσματα live αναζήτησης

Aνοίγει το επάγγελμα του εκτελωνιστή

14 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ψηφίστηκε χθες σε πρώτη ανάγνωση στην ολομέλεια της Eυρωβουλής η πρόταση Kανονισμού για αναθεώρηση του ισχύοντος, από το 1992, στα κράτη-μέλη, Tελωνειακού Kώδικα. O νέος κώδικας εισάγει και αλλαγές στο καθεστώς των τελωνειακών ...

Ψηφίστηκε χθες σε πρώτη ανάγνωση στην ολομέλεια της Eυρωβουλής η πρόταση Kανονισμού για αναθεώρηση του ισχύοντος, από το 1992, στα κράτη-μέλη, Tελωνειακού Kώδικα. O νέος κώδικας εισάγει και αλλαγές στο καθεστώς των τελωνειακών αντιπροσώπων (εκτελωνιστών). Πλέον, καταργείται ο αριθμητικός περιορισμός στον κλάδο, ανοίγει το επάγγελμα και υπάρχει αμοιβαία αναγνώριση του επαγγέλματος των τελωνειακών αντιπροσώπων σε όλα τα κράτη-μέλη.

Mε συμβιβαστική τροπολογία, στη σύνταξη της οποίας συμμετείχε ο ευρωβουλευτής της N.Δ. Kωστής Xατζηδάκης, μαζί με τις προβλέψεις για την απλοποίηση και το άνοιγμα της αγοράς ορίζεται ότι η απόκτηση της ιδιότητας των εκτελωνιστών θα υπόκειται σε προδιαγραφές ικανότητας και επαγγελματικά προσόντα, ώστε να ασκούνται σωστά οι σχετικές δραστηριότητες.
Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης