Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με φόρο 20% οι τόκοι καταθέσεων του εξωτερικού

14 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με την προβλεπόμενη παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20% θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων που αποκτούν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή ομολογιακών δανείων του εξωτερικού. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ...

Με την προβλεπόμενη παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20% θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων που αποκτούν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή ομολογιακών δανείων του εξωτερικού. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο φορολογικό νομοσχέδιο «Μεταβολές στη Φορολογία εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις» και αφορά τις υποθέσεις εκείνες που θα εκκρεμούν ενώπιον των φορολογικών αρχών μέχρι την ψήφιση του ν/σ.


Παράλληλα με άλλη τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι το μέτρο της αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 5% κατά τις μεταβιβάσεις μετοχών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεων, καθώς επίσης και η διαδικασία υπολογισμού της ωφέλειας που προκύπτει κατά τη μεταβίβαση μεριδίων ΕΠΕ ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτώνται από το 2006 και μετά.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης