Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξάνονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών (OAEE)

14 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο αυξάνονται αναδρομικά από 1.1.2006, κατά 4%, οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης ..

 Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο αυξάνονται αναδρομικά από 1.1.2006, κατά 4%, οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών κατατέθηκε στο ΣτΕ
Πηγή Ναυτεμπορική

Για το ίδιο Θέμα το κέρδος αναφέρει:

Αυξάνονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
Αυξήσεις 4% στις ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2006 όσων είναι εγεγγραμμένοι στο ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ φέρνει - από το νέο έτος - η ενοποίησή τους και η θέση σε ισχύ του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) . Ηδη το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έχει αποστείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο ΠΔ που αφορά στον νέο κανονισμό του ΟΑΕΕ που αναμένεται να ισχύσει αρχές του 2007.
Με βάση το κείμενο του ΠΔ στον ΟΑΕΕ υποχρεωτικά ασφαλίζονται όλοι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, χρηματιστές, μεσίτες, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, οι ασκούντες εμπορία και υπαγόμενοι σε Εμπορικό, Βιομηχανικό, Επαγγελματικό ή Βιοτεχνικό Επιμελητήριο κ.λπ.
Τέλος επισημαίνεται ότι στον ενιαίο ΟΑΕΕ με βάση το σχέδιο ΠΔ οι ασφαλισμένοι των καταργούμενων φορέων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, οι οποίοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά από 1.1.1993 και συνεχίζουν την ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ, μετά την έναρξη ισχύος του καταστατικού του, κατατάσσονται στην ασφαλιστική κατηγορία που υπήγοντο στις 31.12.2006. Η μετάταξή τους στην ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα γίνει μετά την παρέλευση τριετίας στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης