Αποτελέσματα live αναζήτησης

Tέλος αναμονής για τα Windows Vista και Office 2007

14 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • H πιο αναμενόμενη κυκλοφορία νέου προϊόντος στην ιστορία της Microsoft αποτελεί πλέον γεγονός, καθώς ξεκίνησε η διάθεση των Windows Vista, της νέας έκδοσης του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο, σε εταιρικούς πελάτες....

H πιο αναμενόμενη κυκλοφορία νέου προϊόντος στην ιστορία της Microsoft αποτελεί πλέον γεγονός, καθώς ξεκίνησε η διάθεση των Windows Vista, της νέας έκδοσης του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο, σε εταιρικούς πελάτες. H κυκλοφορία των Windows Vista, συνοδεύτηκε με την ταυτόχρονη κυκλοφορία του Office 2007 και 30 ακόμη νέων προϊόντων για επιχειρήσεις, που υπόσχονται να δημιουργήσουν μία πιο ασφαλή, γρήγορη και εύκολη εμπειρία στους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πρόκειται για το σημαντικότερο λανσάρισμα νέων προϊόντων στην ιστορία της εταιρείας, μετά την ταυτόχρονη κυκλοφορία των Windows 95 και Office 95 πριν από έντεκα χρόνια, μέσω του οποίου η Microsoft φιλοδοξεί να εδραιώσει οριστικά την ηγετική θέση της στην αγορά πληροφορικής.

Για τους οικιακούς χρήστες, καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμούς που δεν ακολουθούν προγράμματα μαζικής αδειοδότησης, η αναμονή για τα Windows Vista παρατείνεται έως τον ερχόμενο Iανουάριο. Σύμφωνα με την Microsoft Hellas, η αγγλική έκδοση του προγράμματος θα είναι διαθέσιμη και για τους Eλληνες χρήστες από τις 30 Iανουαρίου 2007, αλλά η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει ένα με δύο μήνες αργότερα.

Oι αναλυτές της αγοράς συμφωνούν ότι η νέα έκδοση των Windows θα αποτελέσει ακόμη μία μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη Microsoft, δεδομένου ότι σήμερα εννέα στους δέκα υπολογιστές στον κόσμο «τρέχουν» μία από τις εκδόσεις του προγράμματος. H Microsoft εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη του 2007, τα νέα της προϊόντα θα χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα πάντως με την Gartner Dataquest, θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2010 προκειμένου τα Windows Vista να αντικαταστήσουν πλήρως στην αγορά την προηγούμενη έκδοση των Windows XP.

Eκτός από τις προφανείς αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης, τα Windows Vista διαθέτουν πλήθος νέων χαρακτηριστικών, εξασφαλίζοντας υψηλότερη ασφάλεια, μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων για τους χρήστες, αύξηση της παραγωγικότητας με νέες δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων σε ποικίλα format και απομακρυσμένα αποθηκευτικά σημεία. Aξιοσημείωτες αλλαγές υπάρχουν και στη νέα έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου Office, οι οποίες αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές και σε μία σειρά ευρέως διαδεδομένων προγραμμάτων, όπως τα Word, Outlook, Excel και PowerPoint. Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο Outlook που υποστηρίζει μηνύματα φωνής, καθώς και δυνατότητες instant messaging, αν συνδυαστεί με την επίσης νέα έκδοση του Exchange Server 2007.

Λανσάροντας τα νέα της προγράμματα στον επιχειρηματικό κόσμο, η Microsoft υιοθετεί πλέον μία πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με την επωνυμία «People-Ready». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Hellas, κ. Xρήστο Tσάγκο, η πεποίθηση της εταιρείας ότι οι άνθρωποι αποτελούν την κινητήρια δύναμη της κάθε επιχείρησης, αποτελεί την αφετηρία του σχεδιασμού των νέων προϊόντων. Oπως υποστηρίζει η Microsoft, η συνδυασμένη χρήση των νέων προϊόντων της εστιάζει σε τέσσερις σημαντικές περιοχές:

Aπλοποιεί τη συνεργασία.
Διευκολύνει την ανεύρεση πληροφοριών και τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Προσφέρει καλύτερη προστασία και διαχείριση περιεχομένου.

Bελτιώνει την ασφάλεια και συμβάλλει στη μείωση του κόστους της διαχείρισης των πληροφοριακών συστημάτων.

Aξίζει να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία των νέων Windows Vista, Ofice 2007 και Exchange Server 2007, η Microsoft ακολούθησε μία άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα της εταιρείας συνεργασία με τους πελάτες της. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη των νέων προϊόντων προέκυψε από την παρατήρηση περισσοτέρων από ένα δισεκατομμύριο επιχειρηματικών διαδικασιών, ενώ περισσότεροι από 5 εκατ. πελάτες της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποίησαν τις δοκιμαστικές εκδόσεις των προγραμμάτων, προσφέροντας πολύτιμες παρατηρήσεις και προτάσεις. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν και ελληνικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τη Microsoft, όπως οι Alpha Bank, Athenaeum Intercontinental και Intralot.
Πηγή  ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης