Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με συναίνεση η εξόφληση χρέους προς το δημόσιο από τρίτο πρόσωπο

12 Δεκέμβριου 2006
  • Οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου από φορολογούμενο μπορεί να τακτοποιηθούν από τρίτο πρόσωπο που οφείλει με τη σειρά του στον... αρχικό οφειλέτη, εφόσον βεβαίως υπάρχει η συναίνεσή του. Η εκχώρηση αυτή του χρέους από τον αρχικό οφειλέτη σε τρίτο ...

Οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου από φορολογούμενο μπορεί να τακτοποιηθούν από τρίτο πρόσωπο που οφείλει με τη σειρά του στον... αρχικό οφειλέτη, εφόσον βεβαίως υπάρχει η συναίνεσή του. Η εκχώρηση αυτή του χρέους από τον αρχικό οφειλέτη σε τρίτο προβλέπεται με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μπορεί να φθάσει μέχρι και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του νέου οφειλέτη στην περίπτωση που και αυτός δεν τακτοποιήσει το χρέος. Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου (ΠΟΛ1138/2006) του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

ΠΟΛ. 1138/07.12.06
Κατάσχεση «εις χείρας τρίτου» βεβαίωση - είσπραξη του χρέους σε βάρος τουΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης