Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντίθετη με το κοινοτικό δίκαιο η επιβολή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας

8 Δεκέμβριου 2006
  • Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η ελληνική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται φόρος προστιθέμενης αξίας ΦΠΑ επί των υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε περίπτωση βλάβης, αντίκειται προς το κοινοτικό δίκαιο και ειδικότερα προς την οδηγία 77/388/ΕΟΚ ...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η ελληνική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται φόρος προστιθέμενης αξίας ΦΠΑ επί των υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε περίπτωση βλάβης, αντίκειται προς το κοινοτικό δίκαιο και ειδικότερα προς την οδηγία 77/388/ΕΟΚ του Συμβουλίου.

Η εν λόγω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υιοθετήθηκε μετά από προσφυγή κατά του ελληνικού νόμου 2126/1993, ο οποίος προβλέπει την επιβολή ΦΠΑ επί της σταθερής ετήσιας συνδρομής που καταβάλλουν οι συνδρομητές της ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου) για την παροχή βοήθειας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος.

Πηγή ΝαυτεμπορικήΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης