Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και την ανασφάλιστη εργασία

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Στον αριθμό 11012 και στο e-mail [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες, οι στοχευμένοι έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, το τελευταίο δεκαήμερο περίπου, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

· Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη καταχώρηση πέντε (5) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), ενώ κατά τον έλεγχο δεν επεδείχθησαν τα θεωρημένα στοιχεία της εταιρείας.

· Σε καφετέρια στην Αθήνα, η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η εργασία ενός (1) υπαλλήλου ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

· Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκαοκτώ (18) φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας (519) ευρώ, καθώς και η απασχόληση δύο (2) υπαλλήλων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Επιπλέον, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της μη επίδειξης των τηρούμενων βιβλίων της εταιρείας, των χειρόγραφα εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών αυτού.

Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ο διαχειριστής και μέλος της εταιρείας (ημεδαπός 39 ετών), ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

· Σε εστιατόριο στην Αργυρούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Αναψυκτήριο – κυλικείο στον Άλιμο, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι κατά τόπους ΔΟΥ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών, συναλλαγών τους ή παροχής υπηρεσιών.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης