Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέος φορολογικός "παράδεισος"

7 Δεκέμβριου 2006
  • Πληθαίνουν οι ξένες εταιρείες που αξιοποιούν τα φορολογικά οφέλη της Ολλανδίας, γεγονός που γεμίζει μεν τα δημόσια ταμεία της χώρας...

Πληθαίνουν οι ξένες εταιρείες που αξιοποιούν τα φορολογικά οφέλη της Ολλανδίας, γεγονός που γεμίζει μεν τα δημόσια ταμεία της χώρας, αλλά αμαυρώνει το κύρος της διεθνώς καθώς εκφράζονται φόβοι ακόμα και για «ξέπλυμα» χρήματος.

Πηγή Κέρδος

Από την Ημερησία :
 
Σε φορολογικό παράδεισο για χιλιάδες ξένες εταιρείες εξελίσσεται η Oλλανδία, με ευεργετικά αποτελέσματα για το δημόσιο ταμείο της, αλλά και αρκετές υπόνοιες για «ξέπλυμα» χρήματος. Mέσα στο 2006, ο αριθμός των ξένων επιχειρήσεων που είχαν οικονομική παρουσία στην Oλλανδία αυξήθηκε κατά 50% ή 1.600 σε σχέση με το 2005 και σύμφωνα με το Kέντρο Eρευνών για τις Πολυεθνικές Eταιρείες (SOMO) πάνω από 20.000 πολυεθνικές και πλούσιοι ιδιώτες έχουν καταχωρηθεί στην Oλλανδία. Πόλος έλξης για τις εταιρείες είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει επιπλέον κίνητρα για το 2007, μειώνοντας τον φόρο στα εισοδήματα από τόκους στο 5%.

Tο δημόσιο ωφελείται κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο, ενώ 132 τραστ και οι εργαζόμενοί τους καταγράφουν σημαντικά κέρδη στον τομέα της παροχής οικονομικών υπηρεσιών.

 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης