Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βουλή:- Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του μίνι ασφαλιστικού

7 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σάββας Τσιτουρίδης, διαβεβαίωσε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν έχει «καμία κρυφή ατζέντα ούτε για αυτή, ούτε για την επόμενη τετραετία για το ασφαλιστικό σύστημα», ότι «οι θέσεις της είναι ξεκάθαρες για ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα που ....

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σάββας Τσιτουρίδης, διαβεβαίωσε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν έχει «καμία κρυφή ατζέντα ούτε για αυτή, ούτε για την επόμενη τετραετία για το ασφαλιστικό σύστημα», ότι «οι θέσεις της είναι ξεκάθαρες για ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα που δεν θα θίγει κανένα ασφαλισμένο και θα αποφασιστεί μετά από μακρά διαβούλευση». Παράλληλα, έκανε λόγο για παιχνίδια τρομολαγνείας και ανακρίβειες.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κρύβει τις πραγματικές προθέσεις της αφήνοντας τους «λαγούς» της να σπέρνουν το πανικό, ενώ η υπεύθυνη τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά του υπουργού.

«Λέτε ανακρίβειες στην αίθουσα. Δεν δεχόμαστε στη ΝΔ μαθήματα από το ΠΑΣΟΚ που άσκησε μια ανεύθυνη πολιτική και οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάποιοι παίζουν το παιχνίδι της τρομολαγνείας αλλά ευτυχώς η κυβέρνηση κρίνεται επί της βάσης αυτών που πράττει και όχι αυτών που εσείς λέτε. Για αυτό θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Τσιτουρίδης, κατά την συζήτηση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάθε φορά που σας ασκείτε κριτική προκαλείτε και αντί να υπερασπίζεστε το νομοθέτημα σας μιλάτε για το κακό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε στις εκλογές. Έκανε λάθη, αυτό το έκριναν οι πολίτες, το χρέος πληρώθηκε. Τα δικά σας χρέη των κουμπάρων να δούμε πότε θα πληρωθούν», απάντησε η κ Δαμανάκη και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν απέδωσε όπως έπρεπε την διαχείριση στους κοινωνικούς εταίρους, το λέω, είναι στην αντιπολίτευση για αυτό, αλλά εσείς είστε τώρα κυβέρνηση, και πρέπει, οφείλεται να βαδίσετε προς τα εμπρός».

«Βεβαίως κριθήκατε και θα ξανακριθείτε και πάλι στις εκλογές με τις ανακρίβειες που λέτε», αντέτεινε ο κ Τσιτουρίδης.

«Ο πολιτικός λογαριασμός είναι αυτός που πληρώνεται στις εκλογές και θα πληρώσετε και το υπόλοιπο του στις επόμενες εκλογές, Όμως τα φέσια τα οικονομικά η κυβέρνηση της ΝΔ τα πληρώνει», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επικριτική ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση για τη διάταξη που αφορούσε ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η ρύθμιση εγκρίθηκε, με τις 133 θετικές ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, ενώ οι 106 βουλευτές της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Απασχόλησης, μετά από σχετική πρόταση του εισηγητή της ΝΔ Νίκου Αγγελόπουλου, απέσυρε την διάταξη που αφορούσε την υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΕΒΕ όσων δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε δήμους άνω των 1.200 κατοίκων. Παρέμεινε έτσι το ισχύον κριτήριο των 2000 κατοίκων σε συνδυασμό με το ύψος του εισοδήματος που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πάντως ο κ Τσιτούριδης προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές σε ότι αφορά την ασφάλιση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων που έχουν έδρα νησιά. Σύμφωνα με αυτές, αυξάνεται από 8 σε 11 ο αριθμός των δωματίων που πρέπει να κατέχει κάποιος ώστε να υπαχθεί στην ασφάλιση του ΤΕΒΕ ή στον ΟΓΑ εφόσον είναι λιγότερα τα δωμάτια.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ Τσιτουρίδης, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν τις στείρες αντιπαραθέσεις και να συνεισφέρουν, με εποικοδομητικές προτάσεις στο διάλογο, ο οποίος, όπως είπε, θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή Κέρδος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης