Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι φορολογικές αλλαγές του πολυνομοσχεδίου - Πρόστιμα - ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Ε9 - Συγχωνεύσεις - Αγρότες - Κ.Ε.Δ.Ε. - Φ.Π.Α. - Χαρτόσημα

Οι φορολογικές αλλαγές που περιέχει το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου.


To Taxheaven σας παρουσιάζει κωδικοποιημένες τις σημαντικότερες φορολογικές διατάξεις που περιέχονται στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή το πλήρες κείμενο με τις λοιπές ρυθμίσεις του ΚΦΕ., οπότε και το παρόν άρθρο θα επικαιροποιηθεί αναλόγως.

Στα πρόστιμα και στον ΚΦΔΣχετικά με τα πρόστιμα οι αλλαγές είναι :

- Πρόστιμο ύψους 250 ευρώ για υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία θα επιβάλλονται όταν δεν υποβάλλονται ή υποβάλλονται εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις ή δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων, όταν δεν ανταποκρίνεται ο φορολογούμενος σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων, ή όταν δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβή φορολογικά στοιχεία.

- Εξακολουθεί να ισχύει το πρόστιμο των 2.500 ευρώ (για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία) όταν ο φορολογούμενος δεν συνεργάζεται με τις ελεγκτικές αρχές κατά τον φορολογικό έλεγχο, δεν έχει εγγραφεί στο φορολογικό μητρώο ή δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την τήρηση βιβλίων.

- Δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα, όταν υποβάλλονται εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων στην περίπτωση που αρχική δήλωση είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα.

-  Εφ’ όσον, για την ίδια παράβαση, επιβάλλονται, σύμφωνα με τον Κώδικα, περισσότερα πρόστιμα, υπερισχύει η διάταξη που προβλέπει το μεγαλύτερο πρόστιμο. Δείτε εδώ τις σημαντικότερες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου (με βάση το τελικό κείμενο)  Κωδικοποιημένες και με επεξηγήσεις σε κάθε κωδικοποιημένη διάταξη. (Πρόστιμα, ΚΕΔΕ , αλλαγές στην πληρωμή ΦΠΑ , Αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος , Ε9 , ΕΝΦΙΑ κλπ)
Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης