Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο Internet και για επιστημονικές πληροφορίες

6 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Πολλοί θεωρούν το Internet μια γιγαντιαία εγκυκλοπαίδεια με πλούτο επιστημονικών πληροφοριών. Περίπου 40 εκατ. Aμερικανοί χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως κύρια πηγή για ειδήσεις από το χώρο της επιστήμης και σχετικές πληροφορίες, ενώ το 87% των...

Πολλοί θεωρούν το Internet μια γιγαντιαία εγκυκλοπαίδεια με πλούτο επιστημονικών πληροφοριών. Περίπου 40 εκατ. Aμερικανοί χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως κύρια πηγή για ειδήσεις από το χώρο της επιστήμης και σχετικές πληροφορίες, ενώ το 87% των χρηστών online έχουν συνδεθεί τουλάχιστον μία φορά με το Internet για να κάνουν έρευνα πάνω σε επιστημονικά θέματα. Για τους Aμερικανούς που έχουν στο σπίτι Internet υψηλών ταχυτήτων, το Διαδίκτυο είναι το ίδιο δημοφιλές όπως η τηλεόραση για τα επιστημονικά νέα.

Kαι για τους νεαρούς ενήλικες με ευρυζωνικό Internet στο σπίτι, το Διαδίκτυο είναι η πιο δημοφιλής πηγή από την τηλεόραση για επιστημονική πληροφόρηση. H έρευνα που διεξήγαγε η Pew Internet & American Life Project σε συνεργασία με το δημοφιλές Mουσείο Eπιστημών του Σαν Φρανσίσκο, Exploratorium, καταγράφει τη σχέση Διαδικτύου και επιστημονικής ενημέρωσης.

Περίπου το 87% των χρηστών κατέφυγαν στο Internet για να βρουν το νόημα μιας επιστημονικής έννοιας, για να απαντήσουν σε μία επιστημονική ερώτηση, για να μάθουν περισσότερα σχετικά με μία επιστημονική ανακάλυψη, για να ολοκληρώσουν μία σχολική εργασία ή για να συγκρίνουν αντικρουόμενες επιστημονικές θεωρίες.

«H χρήση του Διαδικτύου ως πηγής επιστημονικών πληροφοριών έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Internet είναι εύκολο ως εργαλείο αναζήτησης, αλλά και με το ότι αυξάνεται όλο και περισσότερο ο βαθμός εξάρτησης του κόσμου από το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του», εξηγεί ο Tζον Xόριγκαν της Pew Pew Internet & American Life Project.
Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης