Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η ΕΕ θα καταργήσει τους έμμεσους φόρους στηνς Ελλάδα και άλλες επτά χώρες

5 Δεκέμβριου 2006
  • Τη σταδιακή κατάργηση έως το 2010 όλων των έμμεσων φόρων που επιβάλλει η χώρας μας και άλλα επτά ακόμη κράτη - μέλη της ΕΕ στις συγκεντρώσεις κεφαλαίων πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει η ΕΕ οι έμμεσοι αυτοί φόροι δημιουργούν διακρίσεις, ....

Τη σταδιακή κατάργηση έως το 2010 όλων των έμμεσων φόρων που επιβάλλει η χώρας μας και άλλα επτά ακόμη κράτη - μέλη της ΕΕ στις συγκεντρώσεις κεφαλαίων πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει η ΕΕ οι έμμεσοι αυτοί φόροι δημιουργούν διακρίσεις, διπλές φορολογίες και ανισότητες, οι οποίες δημιουργούν εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων.


Σημειώνεται ότι οι φόροι αυτοί εξακολουθούν να επιβάλλονται σε επτά κράτη - μέλη (Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία) και σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής η σταδιακή κατάργηση των έμμεσων φόρων θα γίνει σε δύο στάδια: Σε πρώτη φάση οι έμμεσοι φόροι θα μειωθούν κατά 0,5% έως το 2008 για να ακολουθήσει η σταδιακή κατάργησή τους έως το 2010, ενώ απώτερος στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι έμμεσοι φόροι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από άλλους ανάλογους φόρους.

Αναφερόμενος στην πρόταση της ΕΕ ο αρμόδιος για τη φορολογία Επίτροπος κ. Λάζλο Κόβακς υπογράμμισε ότι οι έμμεσοι φόροι στις συγκεντρώσεις κεφαλαίων παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ΕΕ και η κατάργησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Επιτροπής για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τόνωσης της ανάπτυξης.

Πηγή ΚέρδοςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης