Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενιαία φορολογική βάση για κέρδη επιχειρήσεων προωθεί η ΕΕ

4 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Mέσα σε πέντε χρόνια οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Eνωσης, χρησιμοποιώντας ενιαία βάση για τη φορολόγηση των εταιρικών κερδών, δήλωσε ο επίτροπος Φορολογικών Υποθέσεων....

Mέσα σε πέντε χρόνια οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Eνωσης, χρησιμοποιώντας ενιαία βάση για τη φορολόγηση των εταιρικών κερδών, δήλωσε ο επίτροπος Φορολογικών Υποθέσεων. Ο Λάζλο Κόβακς δήλωσε ότι ελπίζει στις αρχές του 2008 να είναι έτοιμη μια νομοθετική πρόταση, η οποία θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ το 2011, εφόσον την υποστηρίξουν πλήρως τα κράτη - μέλη.
Η Γερμανία, που αναλαμβάνει τον Ιανουάριο την κυλιόμενη προεδρία της Ε.Ε. υποστηρίζει το έργο και έχει δεσμευθεί να το προωθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας της. Ο Ούγγρος επίτροπος δήλωσε ότι τα 18 από τα 25 μέλη της Ε.Ε. έχουν υποδεχτεί με ενθουσιασμό ή «επιφυλακτική» υποστήριξη το έργο, όπως επίσης και η Βουλγαρία και η Ρουμανία που θα ενταχθούν το νέο έτος. Ο κ. Κόβακς τόνισε ότι το σχέδιο δεν θα εφαρμοστεί σε μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και οι οποίες θα μπορούν να κρατήσουν το εθνικό φορολογικό σύστημα.

Ορισμένες πάντως χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία, αναμένεται να ασκήσουν το δικαίωμα «μη συμμετοχής» στο νέο σύστημα, καθώς θεωρούν ότι υπονομεύει τα εθνικά φορολογικά συμφέροντα. Επίσης, χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως η Εσθονία και η Σλοβακία, ενδέχεται να επιλέξουν να μείνουν εκτός συστήματος.

Εφόσον ορισμένα μέλη της Ε.Ε. αποφασίσουν να μη συμμετέχουν στο σχέδιο, τα υπόλοιπα θα το προωθήσουν μέσω ενός μηχανισμού «συμφωνημένης συνεργασίας», που θα δημιουργήσει ομάδα κρατών τα οποία θα έχουν κοινό σύστημα φορολογικής συνεργασίας.

Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης