Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο κ. Α. Μπέζας επιβεβαίωσε την παράταση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων

2 Δεκέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την παράταση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων από τα πέντε στα δέκα χρόνια επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας υπογραμμίζοντας μεν ότι η πενταετία εξακολουθεί να ισχύει ως γενική διάταξη, πλην όμως παραδέχθηκε ότι η εφορία θα έχει δεκαετές δικαίωμα ελέγχου για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα.....

Την παράταση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων από τα πέντε στα δέκα χρόνια επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας υπογραμμίζοντας μεν ότι η πενταετία εξακολουθεί να ισχύει ως γενική διάταξη, πλην όμως παραδέχθηκε ότι η εφορία θα έχει δεκαετές δικαίωμα ελέγχου για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα.
Θα πρέπει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, μόλις πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε με ειδική τροπολογία την παραγραφή των χρήσεων 2000 και 2001 μέχρι το 2008, για όλους, ακόμη και για τους ειλικρινείς φορολογούμενους. Με την παράταση του χρόνου παραγραφής, οι εφορίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα και η ΥΠΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα μέσα στην επόμενη διετία να ελέγξουν όλες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (ΦΠΑ, ΦΜΑΠ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών) των χρήσεων 2000 και 2001 και να επιβάλλουν τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα. Η ρύθμιση δεν αφορά υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών, γονικών παροχών και προικών.

Αποθεματικά
Εξάλλου το γεγονός ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο δεν περιελήφθη η διάταξη για τη διανομή των αποθεματικών των επιχειρήσεων με μειωμένο συντελεστή δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει το μέτρο.
Αυτό τόνισε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας προσθέτοντας ότι πρόκειται για μέτρο που έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού τα αποθεματικά προβλέπεται να φορολογηθούν με συντελεστή 6% για τις εισηγμένες και 12% για τις μη εισηγμένες. «Το θέμα μας προβληματίζει έτσι και αλλιώς», τόνισε η ίδια πηγή, «θα δούμε πώς και πότε θα γίνει, είναι ανοιχτός και ο χρόνος και οι συντελεστές».

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης