Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σχέδιο για επιβολή φόρου στα αποθεματικά εταιρειών

2 Δεκέμβριος 2006
  • ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων προκαλεί η διγλωσσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης όσον αφορά στη φορολόγηση των αποθεματικών τους. Αν και η ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διανείμουν ...

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων προκαλεί η διγλωσσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης όσον αφορά στη φορολόγηση των αποθεματικών τους. Αν και η ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διανείμουν τα αφορολόγητα αποθεματικά που έχουν σχηματίσει λόγω πραγματοποίησης παραγωγικών επενδύσεων, αφού προηγουμένως τα αποθεματικά αυτά υπαχθούν σε αυτοτελή φορολογία με μειωμένους συντελεστές (6% για τις ανώνυμες εταιρείες με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) και 12% για τα λοιπά νομικά πρόσωπα), αντί της φορολόγησής τους με τις γενικές διατάξεις, εξαιρέθηκε την τελευταία στιγμή με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το θέμα παραμένει ανοιχτό.
Πηγή ΝαυτεμπορικήΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης