Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. Καβάλας - Αποχή από τις συναλλαγές με την Δ.Ο.Υ. ως συμπαράσταση στους συναδέλφους που θα παρεβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

7 Μάρτιος 2014
Taxheaven.gr

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Καβάλας
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
ΟΜΟΝΟΙΑΣ 161 – Καβάλα * Τηλ. 2510-221042,fax 2510-224698 * e-mail:[email protected]
06/03/2014

ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΑΠΟΧΗ από Συναλλαγές με το Υπουργείο Οικονομικών

Tο Δ.Σ. συμφωνεί με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., που έγινε στην Αθήνα στις 27/2/2014 και αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής και να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει το συντονιστικό όργανο των 15 Επαγγελματικών Συνδικαλιστικών Φορέων, που συγκροτήθηκε στην Αθήνα στις 23/1/2014, το οποίο έχει εντολή να συνεδριάσει μετά τη κοινοποίηση του νομοσχεδίου , που θα καταργεί ή θα τροποποιεί τις επίμαχες διατάξεις.

Εντούτοις αποδεχόμενο την ανάγκη να κλιμακωθεί η πίεση προς την Πολιτική Ηγεσία, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν κοινοποιηθεί οι «αλλαγές» που αυτή προτείνει ή η «τρόικα» αποδέχεται, αποφάσισε να καλέσει τα Μέλη του αλλά και όλους τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς Ελεύθερους Επαγγελματίες του Ν. Καβάλας να απέχουν από τις συναλλαγές τους με την Δ.Ο.Υ. και την Γ.Γ.Π.Σ. αύριο Παρασκευή 7/3/2014 ως συμπαράσταση για τους Συναδέλφους μας που αποφάσισαν να βρεθούν αύριο στο Σύνταγμα σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που σκοπό έχει να δημοσιοποιήσει την αντίδρασή μας στις νομοθετημένες διατάξεις που δεν τιμωρούν μόνον τους φοροφυγάδες αλλά κάθε μικροεπαγγελματία και πλήττουν σημαντικά τον Κλάδο μας ισοπεδώνοντας και τα τελευταία δικαιώματά μας ως Επιστημονικού Κλάδου αφαιρώντας μας το νόμιμο δικαίωμα του ανθρώπινου λάθους ή ακόμη και αυτής της φυσιολογικής ασθένειας.

Το Δ.Σ. και όλος ο Κλάδος απαιτεί αυτή την χρονική στιγμή από τον Συνάδελφο και Βουλευτή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη να διεκδικήσει στην Βουλή, κατ’ ελάχιστο, την ψήφιση διάταξης που θα θεωρεί σαν ανώτερη βία την αποδεδειγμένη ασθένεια του Λογιστή – Φοροτεχνικού και δεν θα τιμωρεί με πρόστιμα την οικειοθελή συμμόρφωση (συμπληρωματικές δηλώσεις). Εμείς μεν είμαστε υποχρεωμένοι να το ζητήσουμε από αυτόν που αποτελεί το «στόμα μας» στο Κοινοβούλιο αυτός δε είναι υποχρεωμένος να το πράξει, όχι για εμάς αλλά για τον ίδιο και αυτούς που ακολουθούν το Επάγγελμά του. Τα πρακτικά της Βουλής ας είναι η απόδειξη που όλοι θα αναζητήσουμε.

Επίσης διεκδικεί από τους Συναδέλφους σαν 1ο βήμα αντίδρασης :
ΚΑΜΙΑ συναλλαγή με οποιοδήποτε τρόπο με το Υπουργείο Οικονομικών όλη την Παρασκευή 07/03/14.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νικόλαος Γ. Πατέλης