Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση των αντικειμενικών από 1.1.2007

29 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με χθεσινές δηλώσεις του ο υφ. Οικονομικών Αν. Μπέζας προανήγγειλε τη δεύτερη δόση των αυξήσεων και τόνισε ότι για τα εντός σχεδίου θα είναι ηπιότερη, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την αύξηση των αφορολόγητων ορίων για τις γονικές παροχές ....

Aυξάνονται - μεσοσταθμικά κατά 30%-  οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τόσο των εντός σχεδίου όσο και των εκτός σχεδίου σε όλη τη χώρα.
Με χθεσινές δηλώσεις του ο υφ. Οικονομικών Αν. Μπέζας προανήγγειλε τη δεύτερη δόση των αυξήσεων και τόνισε ότι για τα εντός σχεδίου θα είναι ηπιότερη, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την αύξηση των αφορολόγητων ορίων για τις γονικές παροχές και την αγορά πρώτης κατοικίας. Ωστόσο, αποσαφήνισε ότι οι όποιες αυξήσεις στα αφορολόγητα θα εξαρτηθούν από τις αντοχές του προϋπολογισμού, ενώ προανήγγειλε για το 2007 την αναπροσαρμογή και του ελάχιστου κόστους οικοδομής.

Μεγαλύτερες προσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις περιοχές Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Βύρωνας, Ιλιον, Ν. Ιωνία, Νίκαια. Σημαντική αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών αναμένεται σε περιοχές της Αττικής όπου παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόκειται για τις περιοχές Παλλήνη, Γέρακα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Παιανία.

Εντός του 2007 αναμένεται να γίνουν οι αλλαγές στο ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομής, το οποίο αφορά αυτούς που χτίζουν σπίτι.

Τα αγροτεμάχια

Σε τρεις δόσεις θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως (αγροτεμάχια, αγρούς και λοιπές εδαφικές εκτάσεις), αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2007 και οι επόμενες το 2008 και το 2009.

Ειδικότερα, οι αυξημένες αντικειμενικές αξίες για τα εκτός σχεδίου πόλης ακίνητα θα συνδυαστούν με διεύρυνση ζωνών, μέσω της θέσπισης ειδικών τιμών για εκτάσεις γης και εκτός σχεδίου κτίσματα που βρίσκονται σε απόσταση 500 έως 1.000 μέτρων από το σχέδιο πόλης κάθε δήμου ή κοινότητας, αφού σύντομα θα ενταχθούν στο σχέδιο και συνεπώς θα πολλαπλασιαστεί η αξία τους. Eτσι, στις περιοχές όπου θα υπάρξει διεύρυνση ζωνών, τα ποσοστά αύξησης των αξιών θα κινηθούν κοντά στο 50%.
Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης