Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυτοπεραίωση: Νέοι φοροέλεγχοι για 150.000 υποθέσεις

29 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δειγματοληπτικό έλεγχο της αυτόματης περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων (αυτοπεραίωση) ανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας, Α. Μπέζας.

Δειγματοληπτικό έλεγχο της αυτόματης περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων (αυτοπεραίωση) ανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας, Α. Μπέζας. Το δείγμα θα είναι πάνω από 150.000 επαγγελματίες.

Πηγή Ναυτεμπορική

Η ημερησία για το ίδιο θέμα

Επανελέγχονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε ελεγκτικό κλοιό θα βρεθούν από το 2007 περίπου 150.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που θα κλείσουν τη χρήση του 2006 με τη διαδικασία του αυτοελέγχου.

O υφυπουργός Oικονομικών A. Mπέζας στη συνέντευξή του στη NET ανέφερε ότι προωθείται διάταξη που θα προβλέπει τον δειγματοληπτικό φορολογικό έλεγχο των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων της αυτοπεραίωσης για να αποφύγουν τον τακτικό φορολογικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν διαπιστώσει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από τους επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται τον αυτοέλεγχο. Συγκεκριμένα δηλώνουν ψευδή στοιχεία στα έντυπα E3 για την αυτοπεραίωση και ειδικότερα, είτε εμφανίζουν ακαθάριστα έσοδα μικρότερα από τα πραγματικά, είτε «φουσκώνουν» τις δαπάνες ώστε να περιορίσουν σε χαμηλά επίπεδα τα τελικά ποσά των φορολογητέων εισοδημάτων τους και να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους καταβάλλοντας πολύ μικρά ποσά φόρων στο Δημόσιο.

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης