Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράταση προθεσμίας για τη νομιμοποίηση μεταναστών έως τα τέλη Απριλίου 2007

29 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Εως τις 30/4/2007 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν παρανόμως στη χώρα μας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής...

Εως τις 30/4/2007 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν παρανόμως στη χώρα μας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του υπουργού για τη μεταναστευτική πολιτική.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παυλόπουλος, μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει αιτήσεις νομιμοποίησης 180 χιλιάδες μετανάστες, ενώ για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι για το θέμα των παράνομων μεταναστών η κυβέρνηση και το υπουργείο ειδικά, δεν είναι δογματικό, δεν έχει αγκυλώσεις και είναι ανοικτό σε αλλαγές που επιλύουν το πρόβλημα.


Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος των διατάξεων που εγκρίθηκαν από την Κυβερνητική αποτελεί η μείωση της γραφειοκρατίας και η ένταξη των μεταναστών όσο πιο ομαλά γίνεται, με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η μείωση των παραβόλων και των προστίμων και η διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης με συγκεκριμένα μέτρα.
«Οταν ψηφίσθηκε ο ν.3386/2005 είχα πει ότι δεν είμαστε δογματικοί και ότι κατά τη διάρκεια εφαρμογής του νόμου κάθε φορά που θα χρειάζεται προσαρμογή στα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται, θα γίνονται και οι αναγκαίες μεταβολές. Μετά τον ν.3386/2005 ξεκινήσαμε μια πολύ σημαντική, διπλή, προσπάθεια. Από τη μια πλευρά τη νομιμοποίηση εκείνων που διαβιούν παρανόμως στην Ελλάδα και, από την άλλη, τη διαμόρφωση ομαλών συνθηκών κοινωνικής ένταξης των μεταναστών. Ως προς την κοινωνική ένταξη των μεταναστών εκδόθηκαν ήδη τα δυο διατάγματα για την οικογενειακή επανένωση και για το καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:
«Ένα μεγάλο μέρος του καινούργιου σχεδίου νόμου είναι η προώθηση των σχετικών διαδικασιών ώστε η κοινωνική ένταξη, μέσω ακριβώς και της νομοθεσίας που υπάρχει, να είναι πιο ομαλή. Έτσι απλοποιούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μειώνονται, πολλές φορές, παράβολα τα οποία θεωρήθηκαν ότι ήταν - ενδεχομένως - μεγάλα. Μειώνονται, επίσης, πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται στους μετανάστες δεδομένου ότι και αυτή η μείωση κρίθηκε αναγκαία σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως επίσης, διευκολύνεται, σε μεγάλο βαθμό, η οικογενειακή επανένωση, δεδομένου ότι στοιχείο της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην κοινωνική ζωή, στην Ελλάδα, είναι η ομαλή οικογενειακή ζωή».
Οπως διευκρίνισε, οι μετανάστες μπορούν να νομιμοποιηθούν αν είναι σε θέση να αποδείξουν με δημόσιο έγγραφο, το οποίο δεν αμφισβητείται, την παραμονή τους στη χώρα μέχρι τις 31/12/2004, ή εάν διαθέτουν ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους, ληξιαρχική πράξη γάμου, αίτηση για άδεια παραμονής σε περιφέρεια ή απόδειξη φοίτησης των παιδιών τους σε σχολείο.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να καλύψουμε μία δεκαετία και τομές που δεν έγιναν την προηγούμενη δεκαετία, ενώ σήμερα -επισήμανε- η χώρα μας έχει ένα σύγχρονο νόμο μεταναστευτικής πολιτικής έναντι ευρωπαϊκών χωρών που έχουν μακρά παράδοση στη μετανάστευση, αλλά, όπως είπε, είναι δογματικές.

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης