Πανελλαδική συγκέντρωση λογιστών στο Σύνταγμα στις 7.3.2014 - Οι ανακοινώσεις όλων των συλλόγων που θα μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Οικονομικές Ειδήσεις

7 Μάρτιος 2014
Taxheaven.gr


Η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών, δημιουργήθηκε από συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς απ΄όλη την Ελλάδα, μέσα από την κοινότητα λογιστών του TAXHEAVEN.GR. Η ομάδα αυτή επικοινωνεί και δραστηριοποιείται αφενός μεν, μέσα από την ανωτέρω κοινότητα, αφετέρου δε, από τη σχετική σελίδα που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό στο facebook
Δείτε σχετικά

Μια από τις επιτυχημένες δράσεις της ήταν και η προσπάθεια για τη συλλογή υπογραφών ενάντια στα εξοντωτικά πρόστιμα που θεσπίστηκαν με τον ν. 4174/2013.
Δείτε σχετικά

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν η συλλογή 13.000 και πλέον υπογραφών διαμαρτυρίας για τα νέα πρόστιμα, αλλά και τις υπόλοιπες αλλαγές των τελευταίων νόμων που καθιστούν τη δουλειά των επαγγελματιών του χώρου απαγορευτική, οδηγούν σε αφανισμό χιλιάδες επιχειρηματίες που δεν μπορούν να αντέξουν τα δυσθεώρητα πρόστιμα και γενικότερα, συντελούν στην υποβάθμιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς όλων.

Συνεχίζοντας τις άοκνες προσπάθειές της, η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών, σας καλεί όλους σεΠανελλαδική Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 7/3/14 και ώρα 13 μ.μ., ώστε ενωμένοι -λογιστές και επαγγελματίες-, να δώσουμε υπόσταση και δυναμική σ’ αυτές τις υπογραφές που καταδεικνύουν την άρνηση των πολιτών να δεχτούν και να εφαρμόσουν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που υπαγορεύουν οι πρόσφατοι νόμοι και τα μνημόνια.

Το κάλεσμά μας κι αυτή τη φορά έχει γίνει αποδεκτό από πολλούς συλλόγους σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στην κίνηση αυτή και οργανώνονται κατά τόπους. Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να απευθύνεστε στους κατά τόπους συλλόγους, καθώς και στη σχετική σελίδα μας στο facebook.

Για όσους συναδέλφους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή από τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
Συμμετοχές από Θεσσαλονίκη

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι, η φωνή της διαμαρτυρίας μας θα γίνει στεντόρεια και θα φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων, μόνο όταν συμμετέχουμε όλοι!

-------

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωση το τελευταίο εξάμηνο, ισορροπούμε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, ακροβατώντας ανάμεσα σε εγκυκλίους και απελπισμένους επιχειρηματίες – πολίτες αυτής της χώρας.. Γιατί ελάχιστοι πέρα από εμάς μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής της οικονομίας της χώρας. Είμαστε δέκτες λόγω της δουλειάς μας, όλου του ανθρώπινου πόνου και της απόγνωσης. Πώς μπορείς να εξηγήσεις σε έναν άνεργο οικογενειάρχη, που αναγκάζεται να ζει στο σκοτάδι, να κρυώνει, να πεινάει, να είναι κυνηγημένος σαν αγρίμι από τις τράπεζες και την εφορία, ή στην καλύτερη περίπτωση να ψευτοζεί η οικογένεια του από την σύνταξη των παππούδων, ότι θα πρέπει να πληρώσει ένα, δύο τρείς χιλιάδες ευρώ λόγω τεκμηρίων;
Κάθε μέρα που ξημερώνει, φέρνει νέα μέτρα από την κυβέρνηση, πιο επώδυνα από τα χθεσινά, μέτρα που μας οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση και εξαθλίωση
Το αβέβαιο και συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό τοπίο, η έλλειψη ξεκάθαρων διατάξεων, οι αμφιλεγόμενες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, οι ασφυκτικές καταληκτικές προθεσμίες, ο φόρτος εργασίας των τρεχουσών υποχρεώσεων, τα μεγάλα πρόστιμα που καραδοκούν και άλλα πολλά, σφίγγουν σαν βρόχος τον λαιμό μας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ


ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ


ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΌΤΕ

Μήνες τώρα περιμέναμε ένα σήμα μια κίνηση, μα είναι πλέον φανερό πως η διοίκηση είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με την ηγεσία της χώρας, κωφεύει συνειδητά απέναντι σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας των μελών πολιτών της. Είναι πλέον φανερό πως εξακολουθεί να εμμένει στην μέχρι τώρα αποτυχημένη τακτική της, αυτή της προσέγγισης των πολιτικών, των δημόσιων σχέσεων και της απομάκρυνσης από τα συλλογικά όργανα και τη βάση.

Αυτή η συγκέντρωση θα έπρεπε να είχε διοργανωθεί από αυτούς, αλλά δυστυχώς «το άρχειν ήδιστον εστί».

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ας πιάσουμε την αστραπή και να της δώσουμε διάρκεια.

Ας ενώσουμε όλοι μαζί -ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, μικρομεσαίοι- τις φωνές μας

Να αγωνιστούμε ενάντια στη διαφθορά, την ανέχεια και τη μαζική φτωχοποίηση.

Να ενωθούμε με τον λαό που υποφέρει και καταδυναστεύεται...

…..Να ενώσουμε ως πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι τώρα που η ανάγκη το απαιτεί τις δυνάμεις μας, όχι ο ένας εις βάρος του άλλου, αλλά συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον

Για δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τα καταφέρουμε!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ


Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών - Φοροτεχνικών


Λοιποί σύλλογοι που θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση ή θα προχωρήσουν σε άλλη μορφή αντίδρασης.