Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δόθηκε στην Δημοσιότητα Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς και η εισηγητική έκθεση.

24 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα φυσικά πρόσωπα και η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) είναι οι δύο άξονες στους οποίους στηρίζεται η φορολογική μεταρρύθμιση. Σήμερα εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο...

Η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα φυσικά πρόσωπα και η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) είναι οι δύο άξονες στους οποίους στηρίζεται η φορολογική μεταρρύθμιση. Σήμερα εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο που αφορά στη δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης σχετικά με τα φυσικά πρόσωπα.
Με τη νέα φορολογική κλίμακα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, επέρχεται μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, η οποία οφείλεται κυρίως στα εξής:

- Στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος κατά 1.000 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους (από τα 11.000 ευρώ που είναι τώρα, στα 12.000 ευρώ).
- Στη μείωση του βασικού φορολογικού συντελεστή κατά μία ποσοστιαία μονάδα και
- Στη σημαντική αύξηση του ορίου εισοδήματος μέχρι του οποίου επιβάλλεται ο βασικός αυτός συντελεστής. Το όριο εισοδήματος επί του οποίου επιβάλλεται ο βασικός συντελεστής, από τα 23.000 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνεται στα 30.000 ευρώ.

Οι φορολογικοί συντελεστές θα μειώνονται και τα επόμενα χρόνια εκτός του 2007. Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, ο φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα από 30.000 - 75.000 ευρώ, μειώνεται, από το 40% που είναι τώρα, σε 39% το 2007, 37% το 2008 και 35% το 2009. Ο φορολογικός συντελεστής 40% διατηρείται για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 75.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό προκύπτουν φορολογικές ελαφρύνσεις για όλους τους φορολογούμενους. Η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα έτη, που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, έχει ως στόχο την περαιτέρω μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και για τα έτη 2008 και 2009.

Δείτε το Φορολογικό Νομοσχέδιο καθώς και την εισηγητική έκθεση

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5786Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης