Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υποχρεωτική η ασφάλιση στο ΤΕΒΕ επιτηδευματιών που κατοικούν σε δήμους ή κοινότητες άνω των 1.200 κατοίκων

23 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Υποχρεωτικά θα ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ οι επιτηδευματίες που κατοικούν σε δήμους ή κοινότητες άνω των 1.200 κατοίκων. Την τροποποίηση αυτή εισέφερε χθες στη Βουλή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης. ...

Υποχρεωτικά θα ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ οι επιτηδευματίες που κατοικούν σε δήμους ή κοινότητες άνω των 1.200 κατοίκων. Την τροποποίηση αυτή εισέφερε χθες στη Βουλή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης.


Ο κ. Τσιτουρίδης τροποποίησε και τη διάταξη που αφορά τους πρωτοασφαλιζόμενους στις δύο πρώτες ασφαλιστικές κλάσεις ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ. Ετσι, εφεξής καταργείται την προσεχή τετραετία η μείωση της εισφοράς που απολάμβανε αυτή η κατηγορία ασφαλισμένων. Ειδικότερα η μείωση της εισφοράς ελαττώνεται κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάθε χρόνο από 1/1/2008 μέχρι μηδενισμού της.


Κατά την χθεσινή τελευταία ημέρα επί των άρθρων συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ανέκυψε και ζήτημα οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιούν. Η εισηγήτρια του ΠαΣοΚ κυρία Ε. Χριστοφιλοπούλου κατήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο περιέχεται διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Απασχόλησης να καθιερώνει με απλή Υπουργική Απόφαση οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούν. Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Νίκος Αγγελόπουλος απάντησε ότι η διάταξη αυτή δεν αφορά τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις αλλά άλλες ειδικού τύπου διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν συγκεκριμένες ασθένειες και κατηγορίες ασφαλισμένων οι οποίες θα ρυθμιστούν εν ευθέτω χρόνω με Υπουργική Απόφαση.


Εντύπωση προκάλεσε η σιωπή του υπουργού Απασχόλησης και η άρνησή του να τοποθετηθεί στο ζήτημα. Συνεργάτες του πάντως έκαναν λόγο μετά τη συνεδρίαση για ανύπαρκτο θέμα.


Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης