Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα 816 ευρώ η κατώτερη κύρια σύνταξη στο ΤΣΜΕΔΕ

22 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Aμεσα, το κατώτερο ύψος της κύριας σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ προσδιορίζεται στα 816 ευρώ και για τους μονοσυνταξιούχους σε 1.901. Οι αυξημένες συντάξεις θα δοθούν αναδρομικά από 1.1.2006. Περαιτέρω αύξηση, όπως δεσμεύτηκε στη...

«Aμεσα, το κατώτερο ύψος της κύριας σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ προσδιορίζεται στα 816 ευρώ και για τους μονοσυνταξιούχους σε 1.901. Οι αυξημένες συντάξεις θα δοθούν αναδρομικά από 1.1.2006. Περαιτέρω αύξηση, όπως δεσμεύτηκε στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, θα γίνει με απόφασή του, αμέσως μετά την έγκριση της Αναλογιστικής Μελέτης που κατατίθεται από το ΤΣΜΕΔΕ και στα επίπεδα που αυτή επιτρέπει», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος μετά την ολοκλήρωση της κατ άρθρο συζήτησης του σχεδίου νόμου που αναφέρεται στην αναδιάρθρωση των κλάδων του ΤΣΜΕΔΕ.

«Ως προς τους νέους, μετά το 1993, ασφαλισμένους, θα δοθεί τη δυνατότητα εξαγοράς των συντάξιμων χρόνων στον κλάδο ειδικής προσαύξησης, έως την ημέρα ισχύος του νέου νόμου, σύμφωνα με την τοποθέτηση του υπουργού στη συζήτηση επί της αρχής. Επιπροσθέτως, ο υπουργός δήλωσε ότι νέος κλάδος ειδικών παροχών θα επιδοτεί κατά προτεραιότητα τους άνεργους και ασθενείς οικονομικά μηχανικούς».

Ο κ. Αλαβάνος, ωστόσο, ανέφερε ότι παραμένουν ανοικτά πολλά ζητήματα. «Θα ασκήσουμε πίεση ώστε να ανατραπούν οι συνθήκες και ο τρόπος λειτουργίας του ΤΣΜΕΔΕ. Οι μισθωτοί, υπό οιαδήποτε μορφή, να αντιμετωπίζονται, ασφαλιστικά, επίσης ως μισθωτοί. Να ιδρυθεί κλάδος βαρέων και ανθυγιεινών. Να σταματήσει κάθε απόπειρα διαρροής εισφορών και κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ. Κυρίως να μειωθούν οι εισφορές στους επαχθείς κλάδους της κύριας και της επικουρικής σύνταξης των νέων ασφαλισμένων και να εξισωθούν οι συντάξεις τους με αυτές των παλαιών».
Ναυτεμπορική



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης