Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η φορολογική ανασφάλεια μπλοκάρει τις επιχειρήσεις

22 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Mε την καταβολή ακόμη και του 2% των ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων του είναι διατεθειμένο να εξαγοράζει τη φορολογική του ηρεμία το 72% των επιχειρήσεων που ελέγχονται από την εφορία.....

Mε την καταβολή ακόμη και του 2% των ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων του είναι διατεθειμένο να εξαγοράζει τη φορολογική του ηρεμία το 72% των επιχειρήσεων που ελέγχονται από την εφορία.
Oπως τόνισαν παράγοντες του παραγωγικού κόσμου σε χθεσινή ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τα προβλήματα των επιχειρήσεων εν όψει της φορολογικής μεταρρύθμισης, ο πραγματικός συντελεστής με τον οποίο θα φορολογούνται το 2007 οι ελεγχόμενες εταιρίες θα φθάνει μέχρι και 42%, λόγω των λογιστικών διαφορών που δικαιολογεί ο διοικητικός συμβιβασμός (0,5% με 2% του τζίρου ανά περίπτωση).

Οι συμμετέχοντες έθεσαν ζήτημα σταθερών φορολογικών κανόνων, με χαρακτηριστική την επισήμανση του γενικού διευθυντή του ΣΕΒ Δ. Νικολάου, ότι «κανένα φορολογικό κίνητρο από μόνο του δεν είναι ικανό να δημιουργήσει επενδύσεις, όταν το γενικότερο οικονομικό κλίμα δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα».

Από κυβερνητικής πλευράς, ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας υποσχέθηκε «απλουστεύσεις» με τον νέο ΚΒΣ και δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης