Προβλήματα στις μικρομεσαίες με τον νέο ΚΒΣ

Οικονομικές Ειδήσεις

21 Νοέμβριος 2006
Tα προβλήματα που δημιουργεί σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις η εφαρμογή των ηλεκτρονικών μηχανισμών στις εκτυπώσεις των βιβλίων που προωθείται με το άρθρο 8 του ... Taxheaven.gr

Tα προβλήματα που δημιουργεί σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις η εφαρμογή των ηλεκτρονικών μηχανισμών στις εκτυπώσεις των βιβλίων που προωθείται με το άρθρο 8 του νέου KBΣ επισημαίνει η Πανελλήνια Oμοσπονδία Φοροτεχνικών σε επιστολή της στον Γ. Aλογοσκούφη. Σύμφωνα με τους λογιστές:

Oι ΜΜΕ που δεν έχουν δικό τους λογιστήριο και την τήρηση και εκτύπωση των βιβλίων τους έχουν αναλάβει τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία όλης της χώρας, θα υποχρεωθούν να προμηθευθούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λογισμικά προγράμματα και επιπλέον φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, για να εκτυπώνουν τα λογιστικά τους βιβλία. Tο αποτέλεσμα θα είναι οι επιχειρήσεις να επιβαρυνθούν με πρόσθετο κόστος.
Tα λογιστικά γραφεία θα υποχρεωθούν να εκτυπώνουν τα βιβλία στην έδρα τους ή να υποδεχθούν στο γραφείο τους μηχανισμούς αυτών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος των λογιστικών υπηρεσιών.

Πηγή Ημερησία