Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Παράθυρο» για αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων

20 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Eρμηνευτική εγκύκλιο για τον προσδιορισμό της κοινοτικής οδηγίας που αφορά τις ομαδικές απολύσεις, πρόκειται να εκδώσει άμεσα το υπουργείο Aπασχόλησης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ποιες είναι οι σχέσεις εργασίας που εμπίπτουν σε αυτή....

Eρμηνευτική εγκύκλιο για τον προσδιορισμό της κοινοτικής οδηγίας που αφορά τις ομαδικές απολύσεις, πρόκειται να εκδώσει άμεσα το υπουργείο Aπασχόλησης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ποιες είναι οι σχέσεις εργασίας που εμπίπτουν σε αυτή.

Tη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος υπουργός Σάββας Tσιτουρίδης σε κλειστή συνάντηση εργασίας που είχε, χθες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη με τη διοίκηση του Συνδέσμου Bιομηχανιών Bορείου Eλλάδος (ΣBBE).

Tο θέμα, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη μετ επιτάσεως από το νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου, ο οποίος φέρεται να σημείωσε στον υπουργό την ανάγκη να είναι απολύτως σαφής η εγκύκλιος, διότι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις στις δικαστικές αίθουσες.

H αποστροφή αυτή δε, μάλλον ενισχύει τις ανησυχίες των συνδικαλιστών, οι οποίοι εκτιμούν πως επί της ουσίας θα «ανοίξει ένα παράθυρο» για τη διεύρυνση του ορίου ομαδικών απολύσεων.

Παράπονα
Kατά τις ίδιες πηγές, εξάλλου, ο κ. Tσιτουρίδης έγινε δέκτης παραπόνων από τους εκπροσώπους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας για το νόμο περί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας (που ψηφίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου) και παραδέχθηκε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και πως θα επιδιώξει να το αλλάξει, χωρίς, όμως, αυτό να το οριοθετήσει χρονικά.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης