Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στην Εφορία για τη μη υποβολή συγκεντρωτικών

20 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Xιλιάδες επαγγελματίες που δεν υπέβαλαν καθόλου τη συγκεντρωτική κατάσταση πελατών - προμηθευτών για το έτος 2004 εντόπισε και φέτος ο ηλεκτρονικός έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ολοκλήρωσε τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις....

Xιλιάδες επαγγελματίες που δεν υπέβαλαν καθόλου τη συγκεντρωτική κατάσταση πελατών - προμηθευτών για το έτος 2004 εντόπισε και φέτος ο ηλεκτρονικός έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ολοκλήρωσε τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υπέβαλαν πέρυσι περίπου 600.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, το Taxis διασταύρωσε το περιεχόμενο της συγκεντρωτικής κατάστασης ενός προμηθευτή με το αντίστοιχο ενός πελάτη και εντόπισε διαφορές ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στα τιμολόγια των πελατών και των προμηθευτών, ενώ «πιάστηκαν» και πολλοί επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν υπέβαλαν τη συγκεντρωτική κατάσταση.

Tα αποτελέσματα από τον δεύτερο κύκλο ηλεκτρονικών διασταυρώσεων θα αποσταλούν στις εφορίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των εταιρειών που θα υποστούν φορολογικό έλεγχο.

Oι επιτηδευματίες αυτοί μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κληθούν από την εφορία προκειμένου να υποβάλουν συγκεντρωτική κατάσταση και να πληρώσουν τα πρόστιμα που ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων κυμαίνονται από 293 ευρώ έως 880 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων για ακαθάριστα έσοδα μέχρι 14.673 ευρώ. Για ποσά άνω των 14.673 ευρώ, τα πρόστιμα τριπλασιάζονται και διαμορφώνονται από 879 έως 2.640 ευρώ ανάλογα με τα τηρούμενα βιβλία.

Nέου τύπου διασταυρώσεις
Για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2005 που υποβάλλονται το διάστημα αυτό (η προθεσμία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου) η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προγραμματίζει νέου τύπου διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις εικονικών ή πλαστών συναλλαγών ή τους επιτηδευματίες που δεν εμφανίζουν τα ποσά που εισέπραξαν ή «φουσκώνουν» τις δαπάνες τους.

Mε την αναβάθμιση του Taxis, οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα εκτελούνται άμεσα.

Eιδικότερα, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα θα διασταυρώνει τα τιμολόγια που εμφανίζουν οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών με τα έσοδα και τις δαπάνες που αναγράφονται στο έντυπο E3 (οικονομικά στοιχεία επιτηδευματιών), αλλά και με τα καθαρά κέρδη που δηλώνονται στο έντυπο E1. Eπίσης, τα ποσά των τιμολογίων θα συσχετίζονται με τις δηλώσεις ΦΠA προκειμένου να εντοπιστούν εστίες φοροδιαφυγής και από τον ΦΠΑ.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης