Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πάγια ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

20 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Toυς άξονες πάνω στους οποίους θα στηρίζεται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ανέλυσε σε ομιλίες του ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σ. Τσιτουρίδης, σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από εκπροσώπους τεχνικών...

Toυς άξονες πάνω στους οποίους θα στηρίζεται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ανέλυσε σε ομιλίες του ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σ. Τσιτουρίδης, σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από εκπροσώπους τεχνικών Οργανώσεων.

Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί η ύπαρξη ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα στηρίζεται σε υγιείς, βιώσιμες και μακροπρόθεσμες βάσεις, υπογράμμισε.

Στρατηγική πολιτική επιλογή της κυβέρνησής μας είναι να θέσουμε από σήμερα τις βάσεις, ώστε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο αύριο για όλους τους Ελληνες. Βασικός πυλώνας του ασφαλέστερου μέλλοντος που θέλουμε να διασφαλίσουμε για όλους τους Ελληνες είναι η ύπαρξη ενός ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

* Θα λειτουργεί υπό την εγγύηση του κράτους.

* Θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.

* Θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τα χρήματα των εισφορών των ασφαλισμένων.

* Θα διασφαλίζει τις εισφορές και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των σημερινών αλλά και των μελλοντικών εργαζομένων.

* Θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους τους ασφαλισμένους.

* Θα είναι κοινωνικά δίκαιο, ώστε να μπει οριστικό τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο οι πολλοί και οι φτωχότεροι να χρηματοδοτούν τις συντάξεις των ολίγων και των ευπορότερων, θα επιβραβεύει όσους είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

* Θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν όχι από πρόθεση αλλά από αντικειμενική αδυναμία να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά Ταμεία μέσα από ένα πάγιο και μόνιμο σύστημα το οποίο θα αξιολογεί με αντικειμενικά κριτήρια την ασφαλιστική συμπεριφορά του κάθε ασφαλισμένου, κλείνοντας, όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης, οριστικά το παράθυρο στους κατά σύστημα και μόνιμα ασυνεπείς απέναντι στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Η μεταρρύθμιση θα προκύψει από μία διαδικασία μακράς δημόσιας πληροφόρησης και διαλόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να αποφεύγονται στείρες αντιπαραθέσεις και δογματισμοί, που συνήθως αποτρέπουν την προώθηση του διαλόγου. Το σύστημα θα διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά του ισχύοντος συστήματος. Δηλαδή ο χαρακτήρας θα παραμείνει δημόσιος, υποχρεωτικός και αναδιανεμητικός. Η τριμερής χρηματοδότηση θα συνεχίσει να αποτελεί τη βάση του συστήματος. Από τη διαδικασία της διαβούλευσης και του διαλόγου κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απουσιάζει. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ούτε τα όρια ηλικίας και ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.
Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης