Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο φορολογικό τοπίο με 20 αλλαγές το 2007

15 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Περικόπτονται δραστικά οι συντελεστές φορολόγησης των αποθεματικών που διανέμονται και δεν μετατρέπονται σε επενδύσεις, καθώς μειώνονται σε 6% για τις εισηγμένες και σε 12% για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις. Η ευνοϊκή αυτή διάταξη που θα περιέχεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί μία από τις συνολικά 20 αλλαγές που περιέχονται στον...

Περικόπτονται δραστικά οι συντελεστές φορολόγησης των αποθεματικών που διανέμονται και δεν μετατρέπονται σε επενδύσεις, καθώς μειώνονται σε 6% για τις εισηγμένες και σε 12% για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις.
Η ευνοϊκή αυτή διάταξη που θα περιέχεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί μία από τις συνολικά 20 αλλαγές που περιέχονται στον Προϋπολογισμό του 2007 που κατατέθηκε χθες στη Bουλή. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επιβολή κατώτατου συντελεστή καθαρού κέρδους 15% επί των ακαθαρίστων εσόδων κατά τον λογιστικό προσδιορισμό των αποτελεσμάτων οικοδομικών επιχειρήσεων, με βιβλία Γ κατηγορίας, που πωλούν νεόδμητες οικοδομές.

Ακόμη, καταργείται η έκπτωση 1,5% στην εφάπαξ καταβολή φόρου σε όσους υποβάλουν έντυπες δηλώσεις, κάτι που όπως αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δεν αφορά την έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση, η οποία διατηρείται.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης