Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προς κατάργηση τα αφορολόγητα αποθεματικά των επιχειρήσεων

14 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την ουσιαστική κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών των επιχειρήσεων ιδιαίτερα μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποχρεώνει πολλές μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν χρήματα στο Δημόσιο, θα επιφέρει σύμφωνα με ....

Την ουσιαστική κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών των επιχειρήσεων ιδιαίτερα μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποχρεώνει πολλές μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν χρήματα στο Δημόσιο, θα επιφέρει σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ, το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

Οπως είναι γνωστό οι επιχειρήσεις σχηματίζουν αφορολόγητα, για τον πρώτο χρόνο, αποθεματικά, τα οποία εάν δε χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις φορολογούνται τον δεύτερο χρόνο με τον ισχύοντα συντελεστή προσαυξημένο κατά 60%, καθώς δεν φορολογήθηκαν τον πρώτο χρόνο. Δεδομένου ότι ο συντελεστής φορλόγησης κερδών από τη χρήση του 2007 μειώνεται στο 25% η ειδική φορολογική μεταχείριση των αποθεματικών παύει να έχει κάθε έννοια. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και μια εναλλακτική πρόταση αντί της πλήρους κατάργησης των αποθεματικών, αυτά να φορολογούνται με μειωμένο συντελεστή 15%, όπως ακριβώς έγινε με τα αντίστοιχα των τραπεζών.
 
 
Πηγή Κέρδος

 

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης