Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεν μειώνονται οι συντάξεις, δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας

13 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Τη δέσμευση ότι σύντομα θα τροποποιηθεί το προεδρικό διάταγμα 258 του 2005 κι έτσι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα μείωσης συντάξεων του ΤΕΒΕ μετά το 2009, ανέλαβε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας την Κυριακή σε ημερίδα της ΓΣΕΒΕΕ και της ...

Τη δέσμευση ότι σύντομα θα τροποποιηθεί το προεδρικό διάταγμα 258 του 2005 κι έτσι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα μείωσης συντάξεων του ΤΕΒΕ μετά το 2009, ανέλαβε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας την Κυριακή σε ημερίδα της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), για την πορεία του ΟΑΕΕ μετά την ενοποίηση των ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ.
Οχι μόνο δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων, ούτε αύξηση των εισφορών, αλλά για το ΤΣΑ θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων, μετά την 1η Ιανουαρίου 2007 οπότε θα ενοποιηθούν το ΤΕΒΕ, το ΤΑΕ και το ΤΣΑ, δήλωσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές της Πολιτείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία διαβεβαίωσε ότι μέσα στο 2007 θα καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος αυτών και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει στην πλήρη εξόφληση τους. Χαρακτήρισε κοινωνικά άδικό το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα, παρατήρησε ότι παραμένουν ανεφάρμοστοι νόμοι που ψηφίστηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και απηύθυνε έκκληση στους ασφαλισμένους να μην τρομοκρατούνται από φήμες που κυκλοφορούν και να σπεύδουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν και το μοντέλο του νέου ασφαλιστικού συστήματος που θέλει, θα στηρίζεται σε πέντε θεμελιώδεις αρχές:


Στο δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος- Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τις συντάξεις των ασφαλισμένων,

Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας,

Δεν θα αυξηθεί ο χρόνος εργασίας,

Δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.
Ο κ. Τσιτουρίδης κάλεσε τη ΓΣΕΒΕΕ να πάρει μέρος στην Επιτροπή διαλόγου για το ασφαλιστικό για να υπάρξει συμφωνία στα δεδομένα μέχρι το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος τόνισε ότι αποτελεί θέμα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας του Κράτους η άμεση διόρθωση στου προεδρικού διατάγματος 258/2005, διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει η ενοποίηση των Ταμείων. Επισήμανε ότι η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί πως το ασφαλιστικό είναι πρωτίστως ζήτημα αναδιανομής πλούτου και κοινωνικής συνοχής. Διατηρεί το δικαίωμα να μην συμμετέχει σε τυχόν διάλογο που εξυφαίνει μια ιδιότυπη τρομολαγνεία για το ασφαλιστικό. Επίσης, δεν μπορεί να αποδεχθεί την ενοποίηση των Ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, όταν αυτή επιχειρείται πρόχειρα και μηχανιστικά.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ Σταύρος Ζαχαρέλης εξέφρασε την ανησυχία για ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής των συντάξεων μετά το 2010, εφόσον διατηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση, ως προς την εισφοροδιαφυγή και δεν επιλυθούν οικονομικά προβλήματα των ΤΑΕ και ΤΣΑ. Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Δημήτρης Μπακατσέλος και ο διοικητής του ΟΑΕΕ Κωνσταντίνος Κόντος.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης