Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απλοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ

9 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας για χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ μέσω των ΚΕΠ μέσα σε ένα λεπτό, γνωστοποίησαν χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης και ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκος...

Την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας για χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ μέσω των ΚΕΠ μέσα σε ένα λεπτό, γνωστοποίησαν χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης και ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκος.


Μέχρι σήμερα, ο πολίτης μπορούσε να παραγγείλει και να παραλάβει την ασφαλιστική ενημερότητα του ΙΚΑ με μία διαδικασία που διαρκούσε περίπου 15 λεπτά της ώρας και προσέφερε αυθημερόν στον πολίτη τη βεβαίωση.
Πλέον, μόλις ο υπάλληλος συμπληρώσει την αίτηση στην εφαρμογή e-kep, διενεργείται αυτόματα η αποστολή των στοιχείων του αιτούντος στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ, το οποίο αναλαμβάνει την περαιτέρω επεξεργασία τους. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους, αποστέλλεται ηλεκτρονικά η απάντηση στο σύστημα e-kep. Στην οθόνη του υπαλλήλου εμφανίζεται ανάλογο μήνυμα, το οποίο τον ενημερώνει για την άφιξη της απάντησης. Ο υπάλληλος του ΚΕΠ δεν έχει παρά να εκτυπώσει την απάντηση και να την παραδώσει στον αιτούντα.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης