Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διαρροή 60,2% των κερδών σε φόρους και εισφορές

8 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα λόγω της συνολικής επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές, η οποία υπερβαίνει κατά 12,5% τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ....

Σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα λόγω της συνολικής επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές, η οποία υπερβαίνει κατά 12,5% τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Με βάση στοιχεία για το 2006 που περιλαμβάνονται σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και της PricewaterhouseCoopers, μια ελληνική επιχείρηση θα πρέπει κάθε χρόνο να επισκεφθεί 33 φορές την εφορία και να δαπανήσει 204 ώρες καταβάλλοντας φόρους, τέλη και εισφορές που αντιστοιχούν στο 60,2% των μικτών κερδών της.

Το ποσοστό αυτό επιμερίζεται, κατά μέσον όρο, σε 21,4% από φορολόγηση κερδών, σε 36,2% από εργοδοτικές εισφορές και σε 2,6% από τέλη. Ταυτόχρονα, στις χώρες του ΟΟΣΑ η αντίστοιχη συνολική επιβάρυνση περιορίζεται στο 47,8% επί των κερδών.

Προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα –η οποία εμφανίζει την 4η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε., ως προς τις επιβαρύνσεις, μετά την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία– οι αναλυτές της WorldBank συστήνουν απλοποίηση των φορολογικών διατάξεων και κατάργηση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης