Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φοροαπαλλαγή για πάνω από 3.200.000 φορολογούμενους

8 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ελληνες δεν θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, που παρουσίασε τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. ...

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ελληνες δεν θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, που παρουσίασε τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οπως είπε, το φορολογικό νομοσχέδιο, που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή, θα προβλέπει μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου ορίου και διεύρυνση του εισοδηματικού κλιμακίου του κεντρικού φορολογικού συντελεστή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός, το 2004, όταν το αφορολόγητο όριο ήταν στα 10.000 ευρώ, 2.750.000 Ελληνες πολίτες δεν πλήρωναν καθόλου φόρο. Το 2005, με την αύξηση του αφορολόγητου στα 11.000 ευρώ, στους παραπάνω φορολογούμενους προστέθηκαν 370.000 και πρόκειται να προστεθούν επιπλέον άλλοι 110.000 το 2007, καθώς το αφορολόγητο προβλέπεται να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τόνισε ο κ. Μπέζας, πάνω από 3.200.000 φορολογούμενοι, δηλαδή το 63% περίπου των Ελλήνων φορολογούμενων, να μην πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησαν χθες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Εφορίες, ο κ. Μπέζας τόνισε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η συνολική φορολογική επιβάρυνση ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει σταθερή σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Αναφερόμενος στις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του νέου TAXISnet, το 95% των συναλλαγών των πολιτών με τις Εφορίες θα μπορεί να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης