Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Μάχη» στις Βρυξέλλες για το ωράριο εργασίας

6 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • To μέλλον των υφισταμένων εργασιακών δικαιωμάτων και η οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας που δίνει το δικαίωμα εφαρμογής ελαστικού ωραρίου, το οποίο φτάνει έως και τις 65 ώρες την εβδομάδα, θα συζητηθούν στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης...

To μέλλον των υφισταμένων εργασιακών δικαιωμάτων και η οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας που δίνει το δικαίωμα εφαρμογής ελαστικού ωραρίου, το οποίο φτάνει έως και τις 65 ώρες την εβδομάδα, θα συζητηθούν στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης που ξεκινά την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
Αναλυτικότερα, στο συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης που θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, η απερχόμενη φιλανδική προεδρία καλείται να βρει τη χρυσή τομή σε ένα θέμα που ταλανίζει την ΕΕ εδώ και δύο χρόνια και έχει να κάνει με τον τρόπο εφαρμογής της τροποποιημένης από τον Σεπτέμβριο του 2004 Οδηγίας 2003/88/ΕΚ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και τις εξαιρέσεις (το λεγόμενο opt-out) που ανοίγει τον δρόμο για διεύρυνση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 48 ώρες έως τις 65.

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες -Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία- έχουν δημιουργήσει την λεγόμενη «συμμαχία της Μεσογείου» για να αντιταχθούν στην περαιτέρω εφαρμογή των εξαιρέσεων και οργανώνου την αντεπίθεσή τους με αιχμή του δόρατος το 48ωρο και τις υπερωρίες.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της οδηγίας δεν είναι υποχρεωτική και η χώρα μας έχει αντιταχθεί από την πρώτη στιγμή σε αυτήν.
Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης