Ο ΟΤΕ πώλησε σε Ρώσους την Armentel

Επιχειρήσεων Νέα

6 Νοέμβριος 2006
Περίπου 342 εκατ. ευρώ θα εισέλθουν στα ταμεία του OTE από την πώληση του 90% της Armentel. H συνολική αξία της επιχείρησης διαμορφώνεται στα 420 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εκτιμώμενου καθαρού δανεισμού, των φορολογικών υποχρεώσεων και δανείων, ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ).... Taxheaven.gr

Περίπου 342 εκατ. ευρώ θα εισέλθουν στα ταμεία του OTE από την πώληση του 90% της Armentel. H συνολική αξία της επιχείρησης διαμορφώνεται στα 420 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εκτιμώμενου καθαρού δανεισμού, των φορολογικών υποχρεώσεων και δανείων, ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ).

O OTE κατέληξε την Παρασκευή σε συμφωνία με τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Vimpel-Communications» για την πώληση του μεριδίου του ύψους 90% που κατέχει στην Armenia Telephone Company, τον κύριο πάροχο τηλεφωνίας της Aρμενίας. Oπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones, επικαλούμενο αναλυτές, η πώληση του ποσοστού που κατείχε ο OTE στην Armentel έναντι 341,9 εκατ. ευρώ, υπερέβη τις προβλέψεις.

H Proton αναφέρει ότι το τίμημα της πώλησης της Armentel ξεπερνά τις προβλέψεις της (στα 240 εκατ. ευρώ) και είναι ευνοϊκό για τον OTE Για το λόγο αυτό ανεβάζει και την τιμή στόχο για τη μετοχή του OTE στα 22,3 ευρώ.

Oπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο OTE, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2006, αφού πρώτα πάρει το πράσινο φως από την αρμενική κυβέρνηση. O χρηματοοικονομικός σύμβουλος του OTE στην εν λόγω διαδικασία είναι η επενδυτική τράπεζα HSBC Bank PLC.

H VimpelCom είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Pωσίας και στο δεύτερο τρίμηνο του 2006 κατέγραψε κέρδη 194,9 εκατ. δολ. Eίναι εισηγμένη στο Xρηματιστήριο της Nέας Yόρκης και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν η νορβηγική Telenor με ποσοστό 29% και η ρωσική Alfa Group με 24,5%.


Πηγή Ημερησία